Prima reactie a deputatului PNL acuzat de DNA ca a cerut spaga 500.000 de lei: „Nu am savarsit nicio infractiune. Sunt nevinovat”

44

Deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc sustine ca este „nevinovat”, dupa ce DNA a anuntat ca il trimite in judecata pentru ca a cerut spaga 500.000 de lei pentru a interveni in alegerea noului director de la „Apele Romane”.

„Am luat la cunostinta CU SURPRINDERE, din comunicatul de presa, ca procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacau – au dispus trimiterea mea in judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Loading...

Nu am savarsit nicio infractiune. Sunt NEVINOVAT.

Nu comentez mai multe, dar vreau sa reamintesc ca ‘aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie’. Mai inteleg ca abia de acum primesc sansa reala de a ma apara”, a scris Cozmanciuc pe Facebook, potrivit Aktual24.

Deputatul liberal Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administratiei Nationale „Apele Romane”, pentru care a cerut 500.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marti, procurorii anticoruptie din Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Corneliu-Mugurel Cozmanciuc pentru trafic de influenta.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Vlad Marcoci, la data faptei inginer in cadrul Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR), pentru cumparare de influenta si un administrator al unei societati comerciale, pentru instigare la cumparare de influenta.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, in perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lasand sa se creada ca va interveni pe langa ministrul Mediului, Apelor si Padurilor din acea perioada pentru ca acesta sa numeasca in functia de director general al Administratiei Nationale „Apele Romane” o persoana apropiata de omul de afaceri.

„Banii urmau sa fie remisi in doua transe, iar cel care trebuia sa asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectiva nu s-a mai produs, deoarece, in data de 21 ianuarie, in functia de director general al ANAR a fost numita o alta persoana”, arata anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.