Previziune sumbra a medicului Rafila: Nu cred ca ne vom intoarce la viata de dinainte mai devreme de jumatatea anului viitor

17

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a explicat in ce conditii se poate opri transmiterea virusului, astfel incat oamenii sa revina la viata de dinainte de pandemie. El si-a exprimat insa indoiala ca asta se va intampla mai devreme de jumatatea anului viitor.

„Trebuie sa devina o obisnuinta distantarea fizica, purtatul mastilor, spalatul pe maini, atunci vom putea intra intr-un ritm care sa nu duca la exacerbari ale transmiterii infectarii si sa ajungem la o situatie relativ normala, educational, economic, altfel, toate discutiile despre capacitatea sistemului de sanatate nu mai sunt de actualitate pentru ca sanatatea e sustinuta de capacitatea economica.

Loading...

Asta, pana cand apare un vaccin, cand boala poate fi invinsa. Tratamentul aduce mari sperante celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la intreruperea transmiterii.

Daca ajungem la 70 – 80% populatie imunizata, prin boala si apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea si sa ne intoarcem la viata de dinainte. Dar asta nu cred ca se va intampla mai devreme de jumatatea anului viitor”, a explicat Alexandru Rafila la Digi24.