Presa internationala, despre demisia lui Ludovic Orban din functia de premier

15

Demisia premierului Ludovic Orban a fost relatata in presa internationala de principalele agentii, care scriu ca fortele politice liberale au sanse mari sa ramana la guvernare in urma scrutinului din 6 decembrie, la care romanii si-au ales reprezentantii in Senat si Camera Deputatilor.

„Premierul de centru-dreapta al Romaniei a demisionat luni, dupa un scrutin parlamentar in care alegatorii au oferit victoria nominala opozitiei cu tendinte de stanga, populiste. Dupa numararea a 95% din buletinele de vot, Partidul National-Liberal al lui Ludovic Orban a fost invins de formatiunea populista Partidul Social-Democrat. Totusi, pare improbabil ca social-democratii sa ajunga la conducere dupa ceea ce vor fi lupte post-electorale prelungite pentru formarea unui nou guvern de coalitie”, scrie agentia Associated Press.

Loading...

„Romania: Premierul isi anunta demisia dupa un esec electoral”, titreaza Agentia France-Presse. „Premierul liberal roman Ludovic Orban si-a anuntat luni seara demisia, la o zi dupa rezultatele dezamagitoare ale formatiunii sale politice in scrutinul legislativ, pe fondul criticilor referitoare la gestionarea pandemiei”, scrie Agentia France-Presse, notand ca fortele politice liberale, clasate pe locul doi dupa Partidul Social-Democrat, au sansa de a forma o alianta de guvernare.

„Premierul de centru al Romaniei, Ludovic Orban, a demisionat luni, semnaland ca renunta la efortul de a fi viitorul premier dupa alegerile de duminica”, scrie agentia Reuters, notand ca Ludovic Orban a exprimat speranta ca liberalii vor propune viitorul prim-ministru.

„Premierul roman Ludovic Orban si-a prezentat demisia dupa infrangerea partidului sau in alegerile parlamentare”, scrie agentia DPA.