Premierul Ludovic Orban ii indeamna pe romanii din Italia sa nu vina acasa de Paste daca sunt in zonele afectate de coronavirus!

8

Premierul interimar, Ludovic Orban, le recomanda romanilor aflati in zonele din Italia afectate de coronavirus sa nu vina in tara de Paste sau in vacanta, decat in cazuri de urgenta.

„Stiti foarte bine ca inca din momentele in care s-a vazut dimensiunea epidemiei am rugat romanii din regiunile afectate sa evite orice deplasare care nu este necesara. La urma urmei nu fac altceva decat sa isi puna in pericol membrii familiei, prieten. Sigur, asta nu inseamna ca nu mai poate sa vina nimeni din Italia. Dar sunt cateva zone care sunt afectate”, a declarat Ludovic Orban, vineri.

Loading...

Premierul face un apel la responsabilitate si spune ca autoritatile nu vor putea gestiona situatia daca virusul se va raspandi rapid in Romania, scrie Mediafax.

„Daca creste numarul la 70-80-100 de mii va fi extrem de dificil, pentru ca nu vom avea suficiente resurse umane”, a mai spus premierul interimar.

In Romania au fost confirmate noua cazuri de coronavirus, dintre care trei persoane s-au vindecat. Mai mult, 21 de persoane se afla in carantina, iar peste 12.000 sunt monitorizate la domiciliu. in Italia situatia este, insa, mult mai grava. Bilantul epidemiei a ajuns, joi, la 148 de morti. Pastele are loc in acest an pe 12 aprilie.