Premierul Ludovic Orban: „Avem proiect de lege impotriva pensiilor speciale”

26

Premierul Ludovic Orban a abordat, marti seara, un subiect sensibil si anume pensiile speciale. Premierul Ludovic Orban spune ca PNL este singurul partid care a votat impotriva pensiilor speciale si a catalogat drept o „comedie” anuntul unor parlamentari, printre care alesii USR si presedintele PSD, Marcel Ciolacu, privind intentia de a demisiona in ultima zi a mandatului pentru a nu beneficia de pensia speciala.

In acest context, liderul PNL Ludovic Orban a vorbit si despre necesitarea modificarii Constitutiei in sensul in care sa fie schimbata modalitatea de numire a judecatorilor de la Curtea Constitutionala.

Loading...

Intrebat ce intentii au liberalii cu privire la acest subiect, dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie, Ludovic Orban a raspuns:

„Pensiile speciale au fost introduse de PSD. Singurul partid care a votat impotriva pensiilor speciale a fost PNL. in programul nostru, principiul fundamental de calcul al pensiilor trebuie sa fie principiul contributivitatii.

Am avut un proiect de lege initiat de PNL care a fost votat si apoi declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala. Acum este un alt proiect de lege cu amendamente de la PNL care se judeca la CCR.

Singurul partid care a votat impotriva pensiilor speciale a fost PNL

Premierul României a mai spus ca PNL are deja un proiect ce prevede inlaturarea pensiilor speciale si readuce aminte de „teatrul” facut de Ciolacu si Dragnea inaintea de terminarea mandatelor.

„Avem proiect de lege impotriva pensiilor speciale. Le-am zis sa nu mai faca comedia cu demisiile. Asta a fost facuta de Ciolacu si de Dragnea in ultima zi de mandat, iar ei mint si acum ca nu au avut mandat complet, când demisia lor nu a fost confirmata”.

De asemenea, intrebat daca nu este nevoie de o reformare a Curtii Constitutionale, Orban a precizat ca „trebuie modificata Constitutia. Trebuie schimbata modalitatea de numire a celor de la CCR si trebuie modificate inclusiv atributiile, astfel incât Curtea sa nu mai incalce Constitutia”, arata B1.