Premierul interimar Ludovic Orban: Primul caz de coronavirus nu trebuie sa se sperie nimeni, e vorba de un virus cunoscut!

5

Premierul interimar Ludovic Orban spune, dupa primul caz declarat de coronavirus, ca acesta nu trebuie sa sperie pe nimeni. El a adaugat ca Executivul ia toate masurile pentru ca virusul sa nu se raspandeasca in Romania.

„Suntem intr-o mobilizare maxima pentru a preveni o astfel de situatie. Am luat masuri. Am luat masura de a baga in carantina institutionalizata pe toti cei care vin din regiunile in care a aparut epidemia si am introdus carantina prin izolare la domiciliu. Multe tari nu au luat astfel de masuri. Trebuie sa limitam raspandirea. Din pacate in media au aparut multe informatii care au caracter de fake news si creeaza spaima, panica.

Loading...

Nu este normal. Trebuie sa tratam cu responsabilitate si bine informati. Fiecare cetatean roman sa ia toate informatiile de la institutiile care furnizeaza aceste informatii pentru a reduce sansa de a contacta virusul , nu trenbuie sa se sperie nimeni, e vorba de un virus care e cunoscut se stiu caracteristicile acestui virus”, a spus Orban.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca „nu exista niciun motiv real de panica”.

„Este normal sa tratam cu toata seriozitatea situatia generata de aparitia cazurilor de coronavirus in Europa si de confirmarea unui caz pe teritoriul Romaniei, dar nu exista niciun motiv real de panica. Infectia cu acest virus provoaca in marea majoritate a cazurilor doar simptome usoare, dureri in gat, tuse si febra, ca in orice raceala. Asadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie sa il avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandarile autoritatilor si de a ne informa constant din surse credibile si oficiale”, a scris, joi, pe Facebook, presedintele.