Premierul Florin Citu, dupa ce niciun amendament al aliantei PSD-AUR nu a fost adoptat: „Suntem o coalitie unita, puternica”

30

Premierul Florin Citu a declarat, marti, ca bugetul pe anul 2021 este unul bun, echilibrat si care „forteaza” reforma si a subliniat ca adoptarea acestuia fara niciun amendament arata unitatea coalitiei de guvernare.

„Este un buget bun, un buget echilibrat, un buget cu care incepem reconstructia Romaniei si nu poti sa faci acest lucru decat prin reforma si investitii. De aceea am spus de la inceput care sunt cele doua lucruri pe care am axat acest buget – investitii record, jumatate din fonduri europene si reforma, pe care multi politicieni au tot aruncat-o in spatiul public, dar cam toti au fugit de ea si este momentul sa o facem, iar acest buget forteaza reforma. Eu am spus ca doar daca nu vrem sa o facem singuri o vom face prin buget”, a spus Citu la Parlament, dupa adoptarea proiectului legii bugetului de stat si pe cel al bugetului asigurarilor de stat pe anul 2021, conform Aktual24.

Loading...

El le-a multumit parlamentarilor coalitiei si celor de la minoritati pentru votarea bugetului pe anul acesta.

„Au fost cateva zile importante si eu cred ca este si o premiera – un buget care trece prin Parlamentul Romaniei fara niciun amendament si arata foarte clar ca suntem o coalitie unita, puternica, pregatita sa reziste toti cei patru ani de zile, pentru ca avem mult de lucru”, a mai afirmat premierul.

Plenul Parlamentului a adoptat, marti, proiectul legii bugetului de stat si proiectul legii asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 fara amendamente.