Prefectul Capitalei: Masca nu este obligatorie in parcurile din Bucuresti

32

Comitetul local pentru Situatii de Urgenta al municipiului Bucuresti a decis, in sedinta de sambata, impunerea obligativitatii purtarii mastii de protectie intr-un perimetru de 50 de metri in jurul unitatilor de invatamant, in cazul persoanelor care stationeaza, masura fiind explicata prin faptul ca la scoli merg copii care sunt expusi infectarii, dar care nu pot fi vaccinati. Masura a intrat in vigoare dupa adoptare, iar sanctiunile le aplica politia, a anuntat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„In principiu am stabilit ca in jurul unitatilor scolare unde exista potential de aglomerare si la venire, si la plecare si sunt copii, majoritatea fiind sub 16 ani, nu pot fi vaccinati, atunci este necesar sa avem perimetru de 50 de metri in jurul scolii, acolo va fi obligatorie purtarea mastii pentru cei care vor stationa in acest perimetru”, a declarat prefectul Alin Stoica sambata, la finalul sedintei Comitetul municipal pentru Situatii de Urgenta.

Loading...

Conform acestuia, politistii vor putea ce care vor putea aplica sanctiuni celor care nu respecta masura. Prefectul a mentionat ca masura intra in vigoare „imediat”

Acesta a mentionat ca pentru alte zone va exista o „perioada de monitorizare de o saptamana”, in urma careia fortele de ordine vor face „propuneri concrete” in baza carora se vor putea lua alte masuri, daca va fi cazul.

„Acum, in momentul acesta, in afara de perimetrul scolilor nu avem alte propuneri”, a precizat prefectul.

Conform deciziei Executivului, incepand cu data de 15.05.2021, se propune mentinerea portului mastii de protectie, in spatiile deschise, doar in statiile pentru transportul in comun, piete, targuri si zonele in care sunt desfasurate mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte, sau alte tipuri de intruniri, pe perioada desfasurarii acestora, precum si alte zone cu potential de aglomerare.