Prefectul Capitalei: Daca nu deschideam restaurantele, riscam sa fim dati in judecata

28

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat luni, la radio RFI, ca risca sa fie dat in judecata de patronii de restaurante daca nu decidea deschiderea acestora, dupa ce rata infectarilor a scazut sub 3 la mia de locuitori in Bucuresti. Prefectul a mai precizat ca relaxarea a fost decisa in baza unei hotarâri de guvern care a fost semnata inclusiv de Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, care a criticat redeschiderea restaurantelor.

„In realitate si noi suntem foarte ingrijorati de evolutia situatiei pandemice. Chiar am discutat cu domnul ministru anterior zilei de vineri, când am fost nevoiti sa convocam sedinta comitetului municipal, am impartasit ingrijorarea domniei sale, dar i-am explicat in mod foarte clar si franc si categoric ca noi, ca structura administrativa, suntem obligati sa punem in executare prevederile legale ale hotarârii de guvern pe care, ce sa vedeti, cu zece zile inainte a emis-o Guvernul, cu zece zile inainte de sedinta noastra de Consiliu. Acea hotarâre il are printre co-autori pe Ministerul Sanatatii si a fost semnata chiar de ministrul Sanatatii. I-am explicat ca, pentru a nu pune in executare aceste masuri de relaxare partiala, avem nevoie de un nou act normativ, iar Ministerul Sanatatii putea sa intervina din timp pentru modificarea conditiilor de relaxare a anumitor activitati economice”. a declarat Traian Berbeanu luni, la radio RFI.

Loading...

Prefectul Capitalei spune ca, daca nu s-ar fi decis relaxarea restrictiilor in Bucuresti, operatorii din HORECA ar fi putut da autoritatile in judecata.

„Noi nu am avut optiunea de a nu pune in aplicare prevederile aflate in vigoare in Anexa 3 din HG, pentru ca in caz contrar, riscam ca operatorii din HORECA, stiu eu, operatorii licentiati din domeniul jocurilor de noroc, chiar si organizatorii de spectacole, teatre puteau sa ne actioneze in instanta, sa ceara daune foarte mari si sa câstige procesele in mod firesc, datorita reglementarilor legale la care am facut referire, sa le câstige in termene foarte scurte”, a mai afirmat prefectul.

intr-o scrisoare transmisa Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, ceruse mentinerea restrictiilor din Capitala.

„Consideram ca in contextul national si european, masurile de relaxare reprezinta un risc major”, precizeaza ministrul, care sustine ca alte relaxari ar pune in pericol redeschiderea scolilor, care este o prioritate.