Polițistul care a lovit mortal o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni avea permis de Marea Britanie! Procurorii: Nu avea nicio misiune urgenta

37

Poliţistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani și a rănit o alta în Capitală, pe trecerea de pietoni, obţinuse permisul de conducere în România în 2012, dar și l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, informează, vineri, Biroul de presă al Poliţiei Capitalei, citat de Digi24.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, se explică în comunicatul transmis vineri Agerpres.

Loading...

Accidentul s-a petrecut în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan accidentând două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cealaltă a murit la locul accidentului.

Polițistul este cercetat pentru ucidere din culpă, iar procurorii l-au plasat sub control judiciar, cu interdicția de a conduce, după ce au stabilit că nu avea nicio misiune urgentă, deși circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră și cu semnalele luminoase pornite.

După 24 de ore de la teribilul accident, agentul de poliție care conducea mașina implicată a ajuns la Parchetul Sectorului 1, pentru primele declarații oficiale. Anchetatorii verifică acum și pista că a folosit abuziv mașina de serviciu.

Agentul lucrează în Poliție din 2017. E polițist de proximitate la Sectia 5. Nu a făcut o școală de specialitate, pentru că a fost angajat din sursă externă, ceea ce înseamnă că a avut o pregătire inițială de cel mult șase luni înainte de a începe munca.

Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată momentele de după impact, care confirmă informațiile preliminare din anchetă: autospeciala circula cu peste 80 de kilometri pe oră. Polițistul s-ar fi îndreptat spre o misiune, dar ar fi avut doar semnalele luminoase în funcțiune, nu și cele acustice.