Politia s-a autosesizat in cel de al 2-lea caz in care un pacient ar fi fost ars in timpul operatiei la Spitalul Floreasca!

10

Politistii Capitalei s-au autosesizat, marti, si extind cercetarile in cazul de la Floreasca cu infractiunea de vatamare corporala, dupa ce un alt pacient ar fi ars in acest spital anul trecut. In paralel, echipa Ministerului Sanatatii continua cercetarile pentru a afla ce s-a intamplat.

Loading...

„In urma aparitiei in spatiul public a unor informatii cu privire la faptul ca o persoana a suferit rani provocate de arsuri, anul trecut, in urma unei interventii la un spital din Sectorul 1, facem precizarea ca politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti s-au sesizat din oficiu sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, pentru stabilirea tuturor imprejurarilor care au condus la producerea acestui eveniment”, informeaza Politia Capitalei.

Demersul vine dupa ce ministrul Sanatatii, Victor Costache, a spus, marti, ca este posibil ca situatia femeii care a ars pe masa de operatie sa nu fie singulara, existand informatii potrivit carora un alt pacient a suferit arsuri in blocul operator, motiv pentru care continua cercetarile la Spitalul Floreasca.

Ministrul Sanatatii, Viorel Costache, a declarat faptul ca un alt pacient ar fi fost ars in urma interventiei chirurgicale la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Incidentul a avut loc in vara anului 2019, pacientul a fost operat de catre un medic rezident si se afla in viata. „Avem si noi aceeasi informatie. Investigam in continuare. Pacientul este, evident, in viata si a fost un eveniment de mai mica dimensiune, dar nu vreau sa speculez”, a declarat Victor Costache.

Ministrul a spus ca toti pacientii care au suferit astfel de arsuri trebuie sa le semnaleze.

„De asta continuam sa investigam si rugam ca toti pacientii care au suferit astfel de arsuri sa le semnaleze. (…) Vor fi transmise si mesaje oficiale din partea Ministerului Sanatatii si ANMCS sa nu mai foloseasca off-label astfel de produse si orice utilizare off-label a unui biocid, a unui instrument chirurgical, poate da nastere la tragedii de felul acesta”, a sustinut Victor Costache.
Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a prezentat marti, 7 ianuarie, concluziile controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii in cazul femeii care a ars in sala de operatie și a murit dupa câteva zile. Acesta a declarat faptul ca femeia a fost diagnosticata gresit cu alergie la iod.

„Orice instrument chirurgical sau biocid folsit off-label in sala de operatie poate da naștere la tragedii”, a precizat ministrul Sanatatii, Victor Costache.