PMP isi schimba denumirea in PDL: „Avem rezervata denumirea de PDL, este in sertar”

108

Presedintele PMP Eugen Tomac anunta ca partidul sau intentioneaza sa isi schimbe actuala denumire din ”Partidul Miscarea Populara” si sa se intoarca la numele de ”Partidul Democrat Liberal” – PDL. Traian Basescu a afirmat luni ca PDL este un partid care ”merita sa existe” pentru ca ”a dat trei primari generali si de doua ori presedintele României”.

”Pot sa va dau o informatie in premiera. Chiar eu am discutat cu primul ministru Orban si am facut oficial aceasta solicitare, de a ne permite sa organizam, in aceasta campanie electorala, o reuniune unde sa decidem daca partidul isi schimba denumirea din PMP in PDL. Nu este doar un demers anuntat de presedintele Basescu”, a declarat, la Antena3, Eugen Tomac, care a mentionat ca asteapta un raspuns de la premier.

Loading...

”PMP este un brand bun, un brand politic proaspat. PDL a câstigat cele mai importante batalii politice in ultimii 30 de ani.”, a mai spus Tomac.

Analistul Bogdan Chirieac a dezvaluit ca Basescu urmareste astfel sa rupa aripa PDL din cadrul partidului liberal, teorie confirmata de liderul PMP.

”Vrem sa-i aducem alaturi de noi pe cei care au trecut, alaturi de presedintele Basescu, prin multe lupte politice. Bineinteles ca noi avem rezervata denumirea de PDL si ea este in sertarul PMP la ora actuala. Nu uitati ca noi avem un parteneriat cu PNL si sustinem guvernul, prin urmare nu te poti afisa in fata unui partener fara sa-l informezi si mi s-a parut de bun simt sa am acest dialog cu premierul”, a precizat Eugen Tomac.

Liderul partidului a confirmat ca Traian Basescu va candida la Primaria Capitalei din partea PMP.

”O sa incerc sa-l conving pe Ludovic Orban sa cedeze numele de PDL pe care l-a inglobat odata cu fuziunea si sa lase PMP sa reia numele de PDL pentru ca osatura acestui partid este din fosti membri PDL. PDL n-a fost orice partid, a dat trei primari generali si de doua ori presedintele României. Un partid care merita sa existe. Vreau numele inapoi. Ca partidul este. Schimbam numele PMP in PDL. Cei care se simt urmasii Bratienilor sa ramâna in PNL si cei care se simt urmasii lui Petre Roman, sa vina in actualul PMP, viitorul PDL”, a declarat Traian Basescu, luni seara.