Pericolul retelelor de socializare. O fetita a murit sufocata in urma unei provocari de pe TikTok

19

O fetita in varsta de 10 ani din Palermo, Italia, a murit asfixiata in timp ce participa la o provocare numita „jocul cu esarfa” de pe reteaua sociala TikTok, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Antonella a murit in baia din casa familiei sale, dupa ce a participat la „blackout challenge” pe TikTok. Fetita si-a legat o curea in jurul gatului cu scopul de a ramane pentru cat mai mult timp fara rasuflare, in timp ce se filma cu telefonul mobil pentru a urca ulterior clipul in aplicatie.

Loading...

Sora ei in varsta de cinci ani a fost cea care i-a descoperit trupul inconştient, miercuri seara. Fata a fost transportata imediat de parinţi la spitalul de pediatrie din Palermo, insa nu a supravieţuit.

De-a lungul anilor, „jocul cu esarfa” a provocat mai multe incidente, dintre care unele fatale.

Parinţii au relatat cotidianului La Repubblica ca o alta sora a fetei, in varsta de noua ani, a fost cea care le-a explicat ce s-a intamplat. „Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.

„Nu am stiut nimic. Nu ştiam ca ea participa la acel joc. Ştiam ca Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina aceasta atrocitate?”, a declarat tatal fetitei pentru publicatia citata.

„Fiica mea, micuţa mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok: cum pot accepta?”, a adaugat Angelo Sicomero, care impreuna cu soţia sa a decis sa doneze organele fetei, astfel incat „alţi copii sa poata trai datorita ei”.

Parchetul din Parlermo a deschis o ancheta pentru incitare la sinucidere. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmeaza sa stabileasca daca Antonella era conectata cu alti participanti, daca cineva a invitat-o sa faca asta sau daca a realizat videoclipul pentru prieteni sau cunoscuti.

in urma tragediei, platforma TikTok, care declara ca are 100 de milioane de utilizatori in Europa, a emis un comunicat de presa.

„Siguranţa comunitaţii TikTok este prioritatea noastra principala, suntem la dispoziţia autoritaţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arata in documentul pus la dispozitie de reteaua sociala.