Acasă Sport Performanta istorica! Romania s-a calificat in semifinalele Euro U21 2019 si la...

Performanta istorica! Romania s-a calificat in semifinalele Euro U21 2019 si la JO dupa 56 de ani!

29

Echipa nationala de tineret a Romaniei a remizat cu Franta si s-a calificat pentru prima data in semifinalele Campionatului European de tineret si dupa 56 de ani la Jocurile Olimpice. Romania a castigat grupa la golaveraj. Si Franta merge mai departe, in semifinale, ca echipa cea mai buna de pe locul 2.

Selectionerul nationalei under 21, Mirel Radoi, a declarat luni seara, dupa calificarea in semifinalele Campionatului European, ca aceasta “poveste frumoasa” trebuie sa continue. El a mentionat insa ca performanta este umbrita de faptul ca sotia lui Cristian Manea a fost agresata de doi suporteri in tribuna.

“Istoria continua, povestea continua si indiferent de adversar trebuie sa continuam povestea asta frumoasa. Felicit jucatorii, felicit suporterii, chiar daca aceasta performanta este putin umbrita de doi dintre suporteri care au lovit-o pe sotia lui Cristi Manea. Suntem fericiti sa am terminat pe primul loc. Am meritat acest punct. Francezii nu ne-au surprins absolut deloc din punct de vedere tactic”, a spus Radoi la TVR.

El a mentionat ca indiferent unde va merge, echipa Romaniei va fi aplaudata de un stadion intreg. “Trebuie sa fie mandri de noi , nu e deloc usor. Mai ales cand nationala Frantei vine si iti multumeste… Dupa ce ne vom bucura cateva ore incepem sa lucram la partea de recuperare”.

Tehnicianul le-a adresat un mesaj si suporterilor: “Ati fost minunati, sunteti si veti fi minunati. Veniti alaturi de noi sa ne bucuram impreuna la urmatoarele rezultate”.

Atacantul George Puscas a declarat ca echipa nationala de tineret nu se multumeste doar cu calificarea in semifinalele Campioantului European.

„Acest drum nu se va opri aici niciodata, la cat entuziasm am vazut si la cata bucurie. Cata munca a fost in grupul asta, nu se va opri aici cu siguranta. Nu m-am indoit in niciun moment, pentru ca stiam ca din primul meci, din primele minute am avut entuziasmul potrivit, am abordat meciurile asa cum a fost nevoie si am simtit ca grupul asta va ajunge in semifinale. Noi am jucat sa dam gol, asa cum ne-a spus Mister, dar pana la urma suntem fericiti de rezultat, obiectivul nostru era de a ajunge in semifinale si s-a ajuns prin joc, printr-un punct, un obiectiv mare pentru Romania. Ne-au ramas doua meciuri si daca o sa joc intr-un picior, o sa dau totul si o sa ma recuperez in trei zile, suta la suta. Ma simt obosit, toata echipa se simte obosita, dar avem timp pana joi sa ne recuperam cat mai bine. Daca am iesit dintr-o astfel de grupa nu ar trebui sa ne mai gandim la adversar si sa jucam la fel cum am facut-o pana acum”, a spus Puscas, la TVR.

UEFA a schimbat ora si locul de desfasurare a semifinalei cu Germania, de la Reggio Emilia, ora locala 21.00, la Bologna, ora locala 18.00 (19.00, ora Romaniei). Capitanul Ionut Radu spune ca nu conteaza ora la care va evolua echipa romana, dupa ce a reusit ceva istoric.

„Le multumesc tuturor romanilor care au ne-au sustinut astazi la stadion si tuturor romanilor care ne-au sustinut din tara. Am primit mesajele tuturor. Nu sunt cuvinte sa descriu acest sentiment, calificarea in semifinale. Am spus dupa meciul cu tara Galilor ca venim aici sa ne jucam sansele si sa ajungem cat mai sus posibl si a fost foarte bine, suntem un grup exceptional. Sunt extrem de fericit. Nu m-am indoit niciun moment ca ne putem sa ne calificam, am venit increzatori in fortele noastre, in forta grupului pe care il avem si s-a vazut si in teren ca nimeni nu s-a dat batut pana la sfarsit. Am reusit ceva incredibil, ceva istoric. Nu ne dadea nimeni nicio sansa, dar am tacut din gura si am spus doar ca va vorbi echipa noastra. Sunt fericit ca le-am aratat tuturor din intreaga lume ca echipa Romaniei are o inima super-mare. Din cate stiu trebuia sa jucam seara, dar din punctul meu de vedere meciul e binevenit la orice ora, dupa cum am demonstrat si in seara asta suntem un grup exceptional si daca ne unim fortele putem invinge pe oricine. Sunt foarte dedicat cand vin la echipa nationala, voiam sa scriem istorie, sa fim pe prima pagina in toata lumea si uite ca reusim. Vreau sa aveti incredere maxima in noi pentru ca sunt suta la suta convins ca nu o sa va dezamagim, sa fiti toti cu noi si sa ne trimiteti toate gandurile voastre pozitive, toata dorinta pe care o aveti si sa vedeti ca Romania va ajunge in topul lumii, foarte curand”, a declarat Radu, la TVR.

Romania s-a calificat pentru prima data in semifinalele Campionatului European de tineret si dupa 56 de ani la Jocurile Olimpice, in urma rezultatului de 0-0, inregistrat, luni, la Cesena, cu Franta.

Desi francezii au pus o presiune mai mare, majoritatea timpului, fazele mai clare de gol le-au apartinut romanilor. Acestia din urma au cerut penalti, in minutul 18, cand Amian l-a impins pe Cicaldau in careu dupa o centrare a lui Hagi, insa faza nu a fost verificata cu VAR. in cele din urma, ambele echipe s-au multumit cu rezultatul de egalitate.

In semifinale, joi, Romania va intalni Germania, la Reggio Emilia, iar Franta va da piept cu Spania, la Bologna.

Romania a participat ultima data la JO de la Tokyo din 1964. Acum, Romania va merge tot la Tokyo, la JO din 2020.

Au evoluat urmatoarele echipe:

Franta: 23. Bernardorni – 2. Amian, 4. Konate, 5. Upamecano, 15. Sarr – 21. Ntcham, 6. Tousart (c), 10. Guendouzi, 20. Thuram (7. Del Castillo ’84) – 11. Mateta, 12. Ikone (22. Reine-Adelaide ’85). Selectioner Sylvain Ripoll.

Romania: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 18. Rus, 2. Boboc – 16. Nedelcu, 17. Cicaldau (21. T. Baluta ’59) – 22. Olaru (14. Dragomir ’72), 10. Hagi, 7. Coman – 9. Puscas (11. Petre ’82). Selectioner: Mirel Radoi.

Cartonase galbene: Thuram ’58 / Rus ’14, Manea ’52, Nedelcu ’69

Arbitri: Georgi Kabakov (Bulgaria) – Martin Margaritov si Divan Valkov (ambii Bulgaria) – Bobby Madden (Scotia);

Asistenti VAR: Ricardo De Burgos si Xavier Estrada Fernandez (ambii Spania).

Potrivit TVR, la meciul de pe Stadionul Dino Manuzzi au asistat 10.000 de fani ai Romaniei.

In celalalt meci al grupei, Anglia si Croatia au terminat la egalitate, scor 3-3.

Clasament: Romania – 7 puncte, Franta – 7, Anglia – 1, Croiatia -1.

Sursa: News.ro.