Pavel Corut a murit. Catalin Berenghi: „Exterminare a tuturor acelora care au facut si fac ceva pentru poporul nostru”

823

Pavel Corut, scriitor si fost ofiter de informatii, a murit joi dimineata. „Acum cateva ore a decedat Pavel Corut. Dumnezeu sa-l odihneasca! Exterminare a tuturor acelora care au facut si fac ceva pentru poporul nostru. Da stiu, pentru voi sunt coincidente”, a anuntat Catalin Berenghi pe Facebook, potrivit Aktual24.

Pavel Corut (n. 17 iunie 1949, comuna Glavanestii Vechi, judetul Iasi) este un fost ofiter de informatii si contrainformatii roman, colonel al serviciului de contrainformatii militare a Armatei Romane, pana in februarie 1990, cand a fost trecut in rezerva de catre Nicolae Militaru, ministrul Apararii Nationale a Romaniei de atunci.

Loading...

„Am plecat din Moldova la 15 ani cu gandul sa cuceresc lumea. Initial, am absolvit Institutul de Marina (Basescu a absolvit la 6 ani dupa mine), apoi am urmat Facultatea de Drept. Intre 1980 si 1990 am fost seful contraspionajului din Directia Informativa a Armatei (DIA), avand sarcina culegerii de informatii de la cetatenii straini. Am fost si translatorul de engleza al ministrului apararii Vasile Milea. Am ajuns pana la gradul de locotenent-colonel. In vara lui 1990 mi-am facut cererea de trecere in rezerva…”, declara Corut intr-un interviu pentru EVZ.

Corut a devenit ulterior scriitor, publicand numeroase carti cu iz nationalist si conspirationist. Seria Octogonul, cea care i-a adus faima, cuprinde nu mai putin de 93 de volume.