Parintele Constantin Necula, mesaj pentru elevi, parinti si profesori la inceput de an scolar: „Strangeti-va mai des in brate copiii, iubiti-i mai atent, caci nu stim cat ii mai avem”

110

Parintele Constantin Necula a transmis trei sfaturi pentru elevi, parinti si profesori, la inceputul anului scolar 2019-2020.

Loading...

„Gand pentru copii: Pe copii ii rog frumos sa fie atenti, sa deschida ochii si urechile mari si sa asculte tot ceea ce primesc la scoala ca fiind daruri ale invatatorilor si profesorilor catre ei, sa incerce sa nu oboseasca, si din cand in cand sa isi ceara dreptul la zambet si la joaca. Scoala nu e facuta doar sa invatam in ea, ci sa ne si jucam intr-o prietenie sanatoasa. Le doresc sa isi cunoasca bine colegii si sa se bucure unii de altii. in rest, toate cele bune si multe vacante linistite de-acum incolo, nu ca aceasta, care ne-a tulburat pe toti.

Gand pentru parinti: Strangeti-va mai des in brate copiii, iubiti-i mai atent, caci nu stim cat ii mai avem si de aceea este important ca atata timp cat ii avem langa noi si cresc pe langa noi, sa creasca oameni maturi si bucurosi de iubirea pe care le-am daruit-o. Nicio diploma din lume nu va da unui om calitatea sufleteasca de care are nevoie sa ramana om, implinit in dragostea oamenilor. Asadar, invatati-i sa iubeasca, invatati-i sa stie sa primeasca iubire si sa creasca atenti la toate darurile pe care Dumnezeu le face. si inca un lucru, pentru parinti si profesori: Dumnezeu nu este obligatoriu in viata copiilor, ci este un dar. Copiii trebuie sa descopere Darul acesta, iar pentru a-L descoperi, atat profesorii, cat si parintii trebuie sa invete sa traiasca in darul lui Dumnezeu.

Gand pentru educatori, invatatori si profesori: Dragii mei, incercati sa transformati scoala intr-un spatiu in care copiii se simt in siguranta. Atacul la siguranta copiilor din vara aceasta atinge iremediabil sufletul copilului roman. invatati-i sa traiasca intr-o lume cu sacali si cu lupi batrani, sa nu aiba incredere in parsivi si in hoti de suflete si sa fie atenti la oamenii cu care vorbesc. De fiecare data sa li se aprinda cate un bec rosu in momentul in care se intalnesc cu oameni pe care nu ii cunosc. si nu in ultimul rand, va rog sa ii invatati sa ramana oameni, iar voi sa ramaneti oameni, ca profesori, printre ei.

Succes tuturor in noul an scolar!”

Sursa: Doxologia