Pacientul ars din Constanta transferat cu patru bacterii in Belgia a murit

22

Barbatul de 51 de ani care, in data de 20 ianuarie, a suferit o arsura prin electrocutie pe aproximativ 64% din suprafata corporala si politraumatism prin cadere de la inaltime si care a fost transferat la un spital din Belgia a murit, a informat luni Ministerul Sanatatii. Potrivit Digi24, barbatul a ajuns in Belgia cu patru bacterii din spitalele romanesti.

Pacientul fusese transportat initial la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, iar, apoi, in data de 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgente „Sfantul Spiridon” din Iasi.

Loading...

In data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul in Belgia a fost anulata „din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apararii Nationale, la Centre des Grands Brules – IMTR din cadrul Grand Hopital de Charleroi din Loverval, Belgia.

„Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unitati medicale din Romania unde a fost internat pacientul, pentru realizarea unui raport de control privind ingrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului”, precizeaza MS.