Oreste Teodorescu: Ne asteapta in continuare vremuri tulburi si avem o singura sansa sa iesim bine

38

Intrebarea care nelinisteste intreaga planeta este cat de aproape suntem de un scenariu apocaliptic al economie globale, care prevede transformarea crizei sanitare intr-o imensa criza a datoriilor si, evident o recesiune profunda, spune Oreste Teodorescu, realizatorul emisiunii Jocuri de putere.

„Din ce in ce mai multe state au anuntat deja ca se pregatesc pentru gestionarea celui de-al doilea tsunami pandemic. Cum ne va afecta pe noi acest scenariu tinand cont de faptul ca astazi, Romania sta prost la cateva capitole esentiale cum ar fi: stabilitatea cursului de schimb intre leu si principalele monede, euro si dolar, impredictibilitatea Finantelor publice cauzata in primul rand de legea majorarii pensiilor si cresterii cheltuielilor publice, echilibrul preturilor si convergenta ratelor la dobanzi pe termen lung?

Loading...

Ne asteapta in continuare vremuri tulburi si avem o singura sansa sa iesim bine, coerenta politica si administrativa, predictibilitate si transparenta privind cheltuirea bugetului si absorbirea de fonduri europene, si acestea nu se pot pune in pagina fara o armonie perfecta pe axa Parlament-Guvern-Mediu de afaceri, iar pentru asta este nevoie de alegeri generale la termen! Suntem constienti de asta? Iata ingrijorarea noastra profunda la care cautam raspunsuri pertinente de la Mircea Cosea, Petrisor Peiu si Lidia Moise”, scrie Oreste.