Oreste Teodorescu a izbucnit!: „Statul roman, eternul dusman al cetateanului! Mai poti fi mandru ca esti roman? Nu știu, intreb si eu ca prostul…”

40

Jurnalistul Oreste Teodorescu atrage atentia, intr-o postare pe pagina personala de facebook, ca „statul roman, care are cel puțin un secol de când este Dușmanul public numărul 1 al cetățeanului, câștiga de fiecare data prin sărăcirea propriei populații”.

„Statul roman, eternul dușman al cetățeanului
De pe vremea fanarioților, și mai ales după 1990, inflația a fost singura strategie guvernamentală. Statul roman, care are cel puțin un secol de când este Dușmanul public numărul 1 al cetățeanului, câștiga de fiecare data prin sărăcirea propriei populații. Prin supra taxare, colectează cât mai mulți bani din buzunarele noastre, la buget și mai câștiga odată prin deprecierea leului. chiar dacă nu pot Micșorara salarii și pensii, prin inflație scad puterea de cumpărare.
Uniunea Europeană știe foarte bine acest mecanism ticălos prin care statul risipește banul public cum dorește, pe sinecuri, pensii speciale, achiziții clientelare etc și tocmai de aceea obliga guvernul României sa reducă deficitul bugetar. Mai catolici decât papa și mai ipocriți chiar decât al negru cu coarne, politicienii partidelor aflate la putere, și-au asumat prin PNRR, ca se vor încadra in tințele impuse de Bruxelles, dar nu dau nici un semn ca au de gând sa renunțe la privilegiile nesimtite, și atunci doar inflația care sărăcește populația, ii poate ajuta pe ei da rămână la butoane.
Iar creșterea spectaculoasa a prețului la energie electrică și gaze nu face altceva decât sa mărească și mai mult inflația!
E bine de știut ca din toate sumele suplimentare incasate azi de producatorii de energie din cresterea preturilor, statul incaseaza aprox. 85% prin redevente si impozitul suplimentar stabilit prin OG7/2013, plus impozit pe profit 16% din ce ramane + dividendele de la Romgaz, Transelectrica, Nuclear electrica etc. Practic, peste 90% din sumele platite in plus de consumatorii casnici si industriali merg la buget, iar de acolo nu merg spre investiții, cum ar trebui ci alimentează in continuare clientelele de partid.
Asadar, nu trebuie sa fi economist ca sa pricepi ca bugetul de stat castiga (big time!vorba unor trepadusi mărunți, atat pe termen scurt prin supra-impozitarea productiei, cat si pe termen lung – prin inflatie.
Începând cu primăvara din acest an, vom constata doua chestiuni foarte neplăcute: sărăcirea unui mare procent din populație și falimentarea pe banda rulantă a producătorilor autohtoni. Economiștii atrag atenția și asupra altui handicap al producătorilor romani: cursul leu-valuta nu este corelat cu inflația. De exemplu in 2021, leul s-a depreciat cu un procent in timp ce inflația a ajuns la 8,2%.
Acest fenomen ieftinește importurile și scumpește exporturile, favorizând companii străine in detrimentul celor românești.
Deci putem conchide: guvernul se afla intr-un profund conflict de interese cu economia însăși!
Noi săraci, ei și mai bogați! Mai poți fi mândru ca ești roman? Nu știu, întreb și eu ca prostul…”, transmite Oreste Teodorescu.

Loading...