Numarul de telefon la care romanii pot suna pentru a afla informatii despre coronavirus! Pentru urgente, sunati la 112

A devenit operationala linia Telverde pentru informatii legate de coronavirus. Numarul este 0800 800 358. Oricine are nevoie de informatii despre noul virus poate suna la acest numar. insa daca aveti probleme de sanatate sau suspectati ca ati putea fi infectat, sunati in continuare la numarul de urgenta 112.

„Rugam cetatenii sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii sa apeleze linia Telverde. Programul de functionare al liniei verde este zilnic, intre orele 08.00 si 23.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica. La aceasta linie telefonica pot fi solicitate informatii despre modul in care se manifesta virusul, modalitati de prevenire a imbolnavirii si alte detalii legate de conduita preventiva”, potrivit unui comunicat al grupului de comunicare strategica.

Loading...

In Romania a fost confirmat pana acum un singur caz de coronavirus. Pacientul a fost adus la Bucuresti, la Institutul Matei Bals. Barbatul este in stare buna si nu prezinta simptome.

A fost extinsa ancheta epidemiologica pentru a identifica si testa persoanele cu care acesta a intrat in contact.

In acest moment, 99 de persoane se afla in carantina, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Transparenta face diferenta