Nicusor Dan, lovitura de proportii pentru mafia imobiliara: „Urbanismul in Bucuresti in ultimii ani a fost o golanie”

18

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a explicat miercuri de ce a solicitat suspendarea pentru doi ani a PUZ-urilor de sector. Gabriela Firea si liderii PSD l-au atacat violent pe primar, sustinand ca vrea a blocheze „dezvoltarea” Capitalei.

„Urbanismul in Bucuresti in ultimii ani a fost o golanie. Din cauza acestui urbanism, bucurestenii stau in trafic, avem cartiere intregi care nu au scoli, un oras care un potenbtial urias turistic este prezentat in revistele de turism drept cea mai urata capitala europeana, din cauza asta sunt zeci de mii de oameni care si-au pus agoniseala intr-o casa si s-au trezit cu un bloc la ferestrele lor.

Loading...

Este absolut scandalos ca in situtia in care avem o poluare a aerului, zeci de mii de copii care sufera de boli respiratorii, in aceste conditii sute de hectare de spatiu verde, repet sute de hectare de spatiu verde, urmeaza sa devina spatii construibile. Este inadmisibil!”, a declarat Nicusor Dan, potrivit Aktual24.

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca Bucurestiul va intra in colaps, si asta deoarece „investitiile publice si private vor fi suspendate timp de 2 ani”.

„Capitala intra in colaps! Investitiile publice si private vor fi suspendate timp de 2 ani! Asta vrea primarul dreptei unite impotriva oamenilor! A depus un proiect care va fi dezbatut vineri, prin care suspenda toate planurile urbanistice zonale de sector.

Pe scurt, de la poduri, pasaje, largiri de bulevarde, pana la constructii rezidentiale ori locuinte sociale – toate vor fi inghetate 2 ani, pe putin.

Asta inseamna ca vor fi afectati direct cetatenii, prin nefinalizarea lucrarilor edilitare, precum si investitorii care platesc taxe si impozite la stat si care isi vor trimite angajatii acasa, ingrosand sirul somerilor, precum si persoanele vulnerabile, care asteptau un acoperis deasupra capului.

Probabil asta vrea dreapta in Capitala! Sa puna pe fuga oamenii si capitalurile”, a spus Firea intr-un mesaj postat pe Facebook.

Primi-vicepresedintele PSD a menitionat ca pesedistii nu vor sustine „o astfel de aberatie administrativa care condamna Bucurestiul la subdezvoltare, iar pe bucuresteni la saracire si lipsa unui minim confort”.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a pus pe sedinta Consiliului General de vineri, 26 februarie, cinci proiecte de hotarari prin care ar urma sa se supende Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) aprobate in mandatul Gabrielei Firea in sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6.

Motivul suspendarii acestor planuri este reducerea spatiului verde din Capitala si permiterea de constructii. Prin suspendarea acestor PUZ-uri, proiectele care ar fi urmat sa fie realizate pe spatiile verzi nu mai pot primi aviz de construire.

De notat este insa faptul ca PUZ-urile din sectoarele 3 si 6 au fost deja suspendate prin decizii ale instantelor, dupa ce au fost atacate de USR Bucuresti.

Toate Planurile Urbanistice Zonale ar urma sa fie suspendate timp de 2 ani, iar pana la aprobarea de noi planuri urbanistice, certificatele de urbanism si autorizatiile de constructie vor putea fi emise pe baza PUZ-urilor anterioare.