Nicusor Dan dezvaluie de ce nu s-a vaccinat anti-COVID: „Sunt un om care vine din mediul academic, care citeste, se informeaza si asculta de vocea stiintei”

486

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a susținut din nou că nu s-a vaccinat anti-COVID pentru că în urmă cu aproximativ jumătate de an a fost infectat cu noul coronavirus, după ce fetiţa sa a contractat infecţia la grădiniţă. Întrebat dacă este „antivaccinist”, Nicuşor Dan a negat vehement: „Nicidecum, nicidecum!”.

Primarul spune că, fiind un om care vine din mediul academic, are încredere în ştiinţă şi se va vaccina.

Loading...

Întrebat în emisiunea Insider Politic dacă este antivaccinist, Nicuşor Dan a negat vehement.

„Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus, mi-a adus fetiţa de la grădiniţă. Sunt cam cinci-şase luni de atunci. Mă voi vaccina şi în momentul în care mă voi vaccina o să aflaţi”, a afirmat Nicuşor Dan în emisiunea difuzată duminică de Prima TV, conform News.ro.

În 31 august, Nicușor Dan a fost întrebat de jurnaliști, la conferința de presă de prezentare a bilanțului de 10 luni de la preluarea mandatului, de ce nu s-a vaccinat anti-COVID și a anunțat atunci că a trecut prin boală în luna mai.

Într-o declarație pentru Hotnews.ro, primarul general a spus atunci că nu a anunțat că are COVID-19 la vremea respectivă pentru că era deja în izolare și nici nu voia „să interfereze cu dezbaterea publică pe tema bugetului Capitalei”. „Inițial am anunțat că are fetița mea, iar la o săptămână am făcut și eu. Din acest motiv am stat 3 săptămâni în izolare”, a mai spus Nicușor Dan. El mai afirma atunci că va face vaccinul când îi va recomanda medicul.