Nicusor Dan anunta ca salariile vor creste cu 60% in Capitala in urmatorii patru ani. Salariile bucurestenilor vor ajunge la 1.400 euro net

49

Bucurestenii vor ajunge sa castige in medie 1400 de euro net pe luna, in urmatorii patru ani. Anuntul a fost facut de candidatul la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul sau de campanie.

Potrivit candidatului sustinut de PNL si USR-PLUS la Primaria Bucuresti, Nicusor Dan, salariul locuitorilor din Capitala va creste cu aproximativ 60 la suta fata de valoarea celui din acest moment (care e de aproximativ 867 de euro – n.n.).

Loading...

”Dupa cum stiti, in campanie am vorbit de Noul Bucuresti si am rezumat programul la trei lucruri: un oras in care bucurestenii se misca mai bine, respira mai bine si castiga mai bine”, a rezumat angajamentul sau, candidatul sustinut de PNL si URS-PLUS.

Candidatul de dreapta a acuzat actuala administratie a Capitalei ca a blocat cresterea salariilor bucurestenilor. ”Prognozele de acum cinci ani spuneau ca Bucurestiul va decola economic si ca decalajul dintre Bucuresti si restul Romaniei se va mari. Din pacate, aceasta administratie nu a reusit nici macar sa fie la nivelul mediu al Romaniei. Si, daca e sa facem o socoteala, putem sa spunem ca media banilor pe care fiecare bucurestean i-a pierdut in ultimii patru ani a fost de 100 de euro pe luna”, a mentionat acesta.

Nicusor Dan a aratat ca in momentul de fata increderea mediului financiar in PMB este una scazuta, iar acest lucru face ca Primaria Bucurestiului sa se imprumute la dobanzi mult mai mari decat alte capitale europene. ”Bucurestiul se imprumuta la dobanzi mari, de peste 5%, in conditiile in care alte orase occidentale si tari occidentale au, in momentul de fata, dobanzi negative si nu poti sa ai increderea mediului financiar in momentul in care tu prognozezi venituri de 7 miliarde si incasezi 4 miliarde”, a mentionat acesta.

Solutiile pe care le propune Nicusor Dan pentru cresterea salariilor din Capitala sunt cele discutate cu reprezentantii mediului de afaceri. Acestea vizeaza, in primul rand, realizarea marilor proiecte de investitii care vor injecta sume considerabile in economia locala: metroul de suprafata, soseaua de centura, autostrada de centura, modernizarea liniilor de tramvai, reabilitarea sistemului de termoficare, centura verde, dar si consolidarea cladirilor cu risc seismic.

O alta solutie sustinuta de candidatul de dreapta sunt achizitiile predictibile, care sa stimuleze economia locala, prin intermediul sutelor de milioane de euro pe care cele sapte primarii din Bucuresti le cheltuie pe achizitii de bunuri si servicii, care vor ramane in economia locala.

De asemenea, candidatul dreptei sustine digitalizara si simplificarea tuturor procedurilor, prin care operatorii economici interactioneaza cu autoritatea publica, dar si stimularea noilor tehnologii, de IT si industrii creative, care reprezinta o mare oportunitate pentru Bucuresti. ”Vorbim de stimularea incubatoarelor si acceleratoarelor de afaceri, vorbim de stimularea turismului si de colaborarea, din nou, cu mediul privat, unde Bucurestiul are un mare avantaj competitiv”, a mai mentionat Nicusor Dan.