Nesimtire fara margini! Camera Deputatilor invoca GDPR ca sa nu dezvaluie „piscotarii” care au vazut concertul Bon Jovi gratis, din curtea Parlamentului!

11

Reprezentantii Camerei Deputatilor dau vina pe organizatorii concertului trupei Bon Jovi ca nu au specificat clar in contract ca pe peluza Casei Poporului sa nu fie persoane care nu aveau bilet valabil, potrivit unui raspuns la solicitarea HotNews.ro.
Ei admit insa ca in curtea Parlamentului nu puteau intra decat masini cu ecuson auto, ca accesul strict pietonal in curtea Palatului Parlamentului a fost aprobat la nivelul Secretariatului general al Camerei Deputatilor, insa invoca GDPR pentru refuzul de a pune la dispozitie date despre cei vizati, inclusiv numarul lor.

Loading...

In raspunsul pentru HotNews.ro, Camera Deputatilor sustine ca pentru data de 21 iunie, cand a avut loc concertul Bon Jovi in Piata Constitutiei, nu a fost solicitat si aprobat de Camera Deputatilor accesul auto pentru nici un autoturism fara drept de acces si parcare la Palatul Parlamentului (ecuson auto). Cele care beneficiaza insa de ecuson au putut intra.

„Curtea Palatului Parlamentului este utilizata, insa, ca spatiu de parcare si pentru celelalte institutii care au sediul in incinta. in Palatul Parlamentului au sediul mai multe autoritati, iar Camera Deputatilor nu are o situatie completa a persoanelor care s-au aflat efectiv pe esplanada dinspre Piata Constitutiei. Avand in vedere prevederile legislatiei referitoare la datele cu caracter personal, coroborat cu faptul ca nu exista, asa cum am mentionat anterior, o situatie completa, nu suntem in masura sa comunicam lista persoanelor care au fost prezente”, se arata in raspuns.

Reprezentantii Camerei Deputatilor sustin ca in alte ocazii organizatorii de evenimente au incheiat contracte, in care au cerut pozitionarea de gradene in Curtea Palatului Parlamentului si „au dorit sa includa clauza de neparticipare a angajatilor sau a altor persoane care nu prezentau un bilet valabil”. „in cazul de fata, la incheierea contractului nu a fost stipulata o asemenea prevedere”, se mai arata in raspunsul pentru HotNews.ro.

Raspunsul Camerei Deputatilor:

„in cladirea Camerei Deputatilor este permis accesul pentru personalul care asigura activitatile de baza, de suport, de mentenanta tehnica si administrativa in regim de permanenta si se face conform Regulamentului privind ordinea si siguranta in Palatul Parlamentului.
in data de 21 iulie nu a fost solicitat si aprobat de Camera Deputatilor accesul auto pentru nici un autoturism fara drept de acces si parcare la Palatul Parlamentului (ecuson auto). Curtea Palatului Parlamentului este utilizata, insa, ca spatiu de parcare si pentru celelalte institutii care au sediul in incinta. in Palatul Parlamentului au sediul mai multe autoritati, iar Camera Deputatilor nu are o situatie completa a persoanelor care s-au aflat efectiv pe esplanada dinspre Piata Constitutiei.
Avand in vedere prevederile legislatiei referitoare la datele cu caracter personal, coroborat cu faptul ca nu exista, asa cum am mentionat anterior, o situatie completa, nu suntem in masura sa comunicam lista persoanelor care au fost prezente.
Pe de alta parte, in parcarea Palatului Parlamentului pot intra doar autoturismele cu ecuson care le confera atat dreptul de acces, cat si de parcare.
Accesul in cladire se face conform Regulamentului privind ordinea si siguranta in Palatul Parlamentului.
Accesul strict pietonal in curtea Palatului Parlamentului a fost aprobat la nivelul Secretariatului general al Camerei Deputatilor, in acord cu Regulamentul privind ordinea si siguranta in Palatul Parlamentului. in cladire a avut acces doar personalul care isi desfasoara activitatea in ture, in regim de permanenta.
Facem precizarea ca, anterior acestui eveniment, s-au mai incheiat contracte intre diversi organizatori de manifestari similare si Camera Deputatilor pentru pozitionarea unor gradene in curtea Palatului Parlamentului.
in cadrul unor astfel de contracte, organizatorii au dorit sa includa clauza de neparticipare a angajatilor sau a altor persoane care nu prezentau un bilet valabil. in cazul de fata, la incheierea contractului nu a fost stipulata o asemenea prevedere.”