Nepotism si coruptie marca PSD. Cum a ajuns in Parlament fata fostului patron al lui Ciolacu

80

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat in Guvernul Ciolos, prezinta legaturile stranse dintre Marcel Ciolacu si deputata PSD Ionela Dobrica. Tatal Ionelei Dobrica a facut afaceri de amploare cu Primaria Buzau in perioada in care Ciolacu era viceprimar. De asemenea, tot tatal Ionelei Dobrica este cel care l-a mituit pe Valeriu Zgonea sa o angajeze la stat pe actuala deputata.

Valeriu Nicolae publica zilnic, pe pagina sa de Facebook, detalii din CV-urile parlamentarilor. Recent, el a inceput sa scrie si in Libertatea despre ce a descoperit. Relatia dintre Ciolacu si Dobrica reprezinta un nou exemplu despre relatiile corupte dintre mediul politic si cel de afaceri.

Loading...

Iata ce a scris Valeriu Nicolae in Libertatea:

Domnisoara Dobrica este, pe hartie, un mare succes al Tineretului Social Democrat. O buzoianca tanara, cu o cariera meritorie, care ajunge in Parlament la 27 de ani. O analiza un pic mai aprofundata a CV-ului Ionelei (Oana) Viorela Dobrica demonstreaza insa ca PSD-ul sfideaza oamenii cu un tupeu demn de o organizatie mafiota.

Oana Dobrica devine in octombrie 2016 sefa Tineretului Social Democrat la Buzau. Seful PSD-ului, domnul Ciolacu, declara urmatoarele: “O sustin pe Oana pentru implicarea ei in politica; o stiu de vreo zece ani in partid (n.r. – adica de la 17 ani), am fost cu ea in comune, in teritoriu si am stiut ca ma pot baza pe ea sa o trimit si la sedinte la Bucuresti. A confirmat, luand-o de jos in interiorul partidului, a confirmat si la locul ei de munca, in cadrul Ministerului Comunicatiilor, si nu am niciun regret ca astazi va candida la functia de presedinte”.

Doua luni mai tarziu, domnisoara Dobrica este deputata in Parlamentul Romaniei. Oana este – coincidenta, desigur – fiica unui consilier judetean de la Buzau, domnul Dumitru Dobrica.

Domnisoara este un elev mediocru la un liceu din Buzau. Tot in liceu este lovita de duhul salvarii tarii PSD-iste. Se duce ca orice geniu la o facultate competitiva. Facultatea de Drumuri si Poduri, unde competitia in anul ei este acerba cu 67 de inscrisi pe 145 de locuri. Se inscrie in PSD in anul de glorie 2007. De ce an de glorie? Pentru ca domnul Ciolacu (conform CV-ului sau a fost somer pana la 37 de ani) in 2007 are singura slujba care arata accceptabil in CV. Singura functie executiva, de manager, pe care o detine pentru 13 luni din 2007, e la o firma marisoara, Urbis (detinuta de Dumitru Dobrica).

Firma primeste mai multe contracte de la primarie si subcontracteaza firma domnului Dobrica, ca asa loveste norocul in PSD. Curtea de Conturi sustine ca 4,83 milioane sunt prejudiciul facut de firma domnului Dobrica din contractele pasate de domnul Ciolacu. Din 2008 pana in 2012, atat domnul Ciolacu, cat si domnul Dobrica ocupa functii importante in administratia publica a Buzaului. Intre 2007 si 2012, perioada cand Ciolacu este director la URBIS si apoi viceprimar, firma primeste 138 de milioane in contracte de la primarie. Cinste si social democratie!

Intre timp, la 23 de ani, domnisoara Dobrica termina Facultatea de Inginerie Civila. Ca orice tanar de geniu, devine direct consiliera, fara nici un fel de experienta, la unul dintre cele mai sinistre personaje care au lucrat la stat. Lucreaza in cabinetul domnului Daniel Tudor, cel mai bine platit bugetar, cu un salariu estimat in jur de 20.000 de euro la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Tudor a terminat facultatea la 17 ani, dupa ce a terminat liceul si are un CV foarte straniu. In timpul comunistilor, ca orice roman cinstit, lucreaza in Belgia. Este acuzat de CNSAS de colaborare cu Securitatea. Arestat de DNA.

La 24 de ani devine presedinte! Dupa numai patru luni, Ionela este numita, la 24 de ani si cu zero experienta in domeniu, presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala. O institutie cu 140 de posturi care gestioneaza e-guvernarea si doua sisteme foarte importante pentru achizitii publice si de eliberare a autoritatilor de transport.

Numirea ei il baga in puscarie pe fostul sef al Parlamentului, PSD-istul Valeriu Zgonea, pentru mita primita de la Dumitru Dobrica, tatal domniei sale. Oana este presedinte pentru 7 luni si apoi, ca orice personaj de poveste care invata intr-o luna cat altii intr-un an, este subsecretar de stat la Ministerul Comunicatiilor. Dupa 11 luni de munca intensa se dedica iarasi studiului, studiaza Diplomatia la alta catastrofa, Institutul Diplomatic Roman.

Firma tatalui isi mareste activitatea de vreo trei ori cu vreo 7 milioane in aceasta perioada. Imediat ce fata nu mai e la butoane, cifra de afaceri scade cu 4 milioane. Nu doar PSD procedeaza asa La 27 de ani, cu o experienta totala numai in sinecuri de partid de 25 de luni, devine – desigur, meritat – parlamentara. Este vicepresedinta la Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatilor si secretara Comisiei pentru transporturi si infrastructura a Parlamentului Romaniei. Cazul domnisoarei Dobrica este intr-un mod infricosator norma si nu exceptia felului in care tinerii ajung in Parlament. Si nu, nu e vorba numai de PSD.