Nelu Tataru avertizeaza: „Pragul rosu este sa avem 2.000 de cazuri in terapie intensiva, ceea ce nu vad previzibil in acest moment”

89

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a vorbit si despre cel mai grav scenariu in criza coronavirusului, cel in care numarul de pacienti din terapie intensiva ar ajunge la 2.000, cat este numarul de paturi de ATI pentru pacientii in stare grava. El a raspuns astfel unei intrebari a jurnalistilor, dar a spus ca scenariul nu e previzibil in acest moment.

„Cel mai grav scenariu este atunci cand vom avea un numar crescand de cazuri de la o zi la alta care vor sufoca sistemul medical, in mod special terapiile intensive, cele care necesita suport ventilator”, a declarat Nelu Tataru, intrebat la Iasi care ar fi cel mai grav scenariu in situatia pandemiei de coronavirus in Romania, conform Digi24.

Loading...

Intrebat daca Romania ar putea ajunge putea ajunge in doua saptamani la acest grav scenariu, ministrul a spus: „in acest moment nu. Avem in spitalele suport COVID aproape 2.000 de paturi in terapie intensiva, din care 840 sunt complet utilate. in acest moment avem 300 de pacienti internati in terapie intensiva”.

„Pragul rosu este, sa spunem, sa avem 2.000 de cazuri in terapie intensiva, ceea ce nu vad previzibil in acest moment”.