Nationalizare ca pe vremea lui Ceausescu! Sorina Pintea a facut presiuni la adresa fondatoarelor spitalului oncologic pentru copii sa renunte in favoarea statului la cele 26.000.000 euro din donatii!

17

Carmen Uscatu – una dintre cele doua fondatoare ale Asociatiei „Daruieste Viata”, care construieste un spital oncologic pentru copii – a acuzat, intr-un interviu acordat publicatiei Universul, presiuni din partea ministrului demis al Sanatatii, Sorina Pintea, care ar vrea ca cei 26 de milioane de euro stransi din donatii sa fie dati la bugetul de stat.

Loading...

In jur 260.000 de persoane fizice si 1.700 de companii au donat in ultimii ani suma necesara pentru construirea primului spital oncologic pentru copii. Printre cei care au donat se numara pana si trupa Metallica, membrii acesteia virand in contul Asociatiei „Daruieste Viata” peste un milion de lei.

Fondatoarea asociatiei povesteste cum, intr-o zi de vineri, intr-un birou de spital bucurestean, ministrul PSD al Sanatatii a acuzat-o pe ea si pe Oana Gheorghiu (cofondator) ca fac un lucru ilegal si ca fondurile acumulate in urma donatiilor ar trebui sa treaca la stat.

Un soi de nationalizare pe stil nou, dupa cum reiese din cele relatate de Carmen Uscatu.

„intalnirea a avut loc vinerea trecuta si doamna ministru a venit la aceasta intalnire sa ne spuna ca noi ar fi trebuit sa dam acesti bani la bugetul de stat si sa fie organizate licitatii publice. A nu se intelege ca noi n-am organizat licitatii. Noi am organizat licitatii pentru fiecare contract incheiat, respectiv pentru structura spitalului, apoi pentru instalatiile spitalului, a doua parte mare a acestui proiect”, afirma Carmen Uscatu.

intr-o postare publicata, marti, pe pagina sa de Facebook, Carmen Uscatu se intreaba retoric: „Ce si-ar dori ministrul Sorina Pintea pe final de mandat? Sa opreasca constructia spitalului? Aflati voi, ministri trecatori, ca nu puteti voi ameninta cat putem noi lupta! Pentru ca luptam pentru viata copiilor bolnavi de cancer. si suntem 260.000 de oameni. si peste 1.700 de companii”.