Moment istoric. Papa Francisc, despre parteneriatul civil pentru persoanele de acelasi sex: „Sunt copiii Domnului si au dreptul la familie”

18

Intr-o declaratie revolutionara pentru Biserica Catolica, Papa Francisc a anuntat ca sustine parteneriatul civil intre persoanele de acelasi sex, in opozitie cu pozitia oficiala a Vaticanului in aceasta privinta, dar si cu cea a predecesorilor sai, relateaza Agentia Catolica de stiri (Catholic News Agency) care citeaza un documentar difuzat pentru prima oara miercuri, la Roma.

„Homosexualii au dreptul sa fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu si au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui sa fie alungat sau sa fie facut sa sufere din aceasta cauza”, a declarat Papa Francisc in acest documentar, vorbind despre abordarea sa in ce priveste grija pastorala a Bisericii Catolice fata de comunitatea LGBT.

Loading...

Papa a spus apoi, clar, ca se refera la implementarea prin lege a parteneriatului civil: „Trebuie sa cream o lege a parteneriatului civil. in acest fel, ei vor avea protectia legii. Eu m-am implicat in sustinerea unor astfel de legi”.

Papa a discutat despre parteneriatul civil in documentarul „Francesco”, care a avut premiera in 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma. Documentarul prezinta abordarea Papei in legatura cu mai multe probleme sociale importante – in vorbele Suveranului Pontif, problemele „celor care se afla la periferiile existentiale” – migranti, refugiati, saraci, dar si probleme precum rolul femeilor in societate, dar si atitudinea catolicilor asupra celor care se identifica ca membri ai comunitatii LGBT.