Moise Guran arata care ar fi jocul lui Iohannis cu Ciolos: „Mare atentie!”

110

Moise Guran afirma ca presedintele Iohannis l-a desemnat pe Dacian Ciolos pentru functia de premier pentru ca este convins ca nu va reusi sa isi stranga o majoritate, astfel incat va putea apoi sa il nominalizeze iar pe Florin Citu.

„Mare atentie! Constitutia zice asa: ‘Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului’.

Loading...

Dupa 10 zile, desemnarea expira iar presedintele scapa de interdictia CCR de a nominaliza acelasi candidat dat jos prin motiune de cenzura”, a scris Guran pe Facebook.

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a declarat imediat dupa ce a fost desemnat premier de Klaus Iohannis ca „suntem pregatiti”.

„Presedintele Klaus Iohannis mi-a cerut in aceasta seara sa formez un nou guvern.

Este o onoare si o mare responsabilitate pentru care suntem pregatiti, asa cum am si anuntat inca de la plecarea USR din guvern. Suntem gata sa ne asumam responsabilitatea guvernarii si sa pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este sa scoatem Romania din criza si pentru asta e nevoie de multa responsabilitate din partea tuturor fortelor politice.
Vom avea o sedinta de Birou National pentru stabilirea echipei de negocieri si a mandatului de a forma cat mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia preturilor la energie si reformele din PNRR”, a anuntat Ciolos pe Facebook.