Moise Guran a rabufnit: „Mai, chiar toti ati luat-o razna in PNL? Voi, cei care ati fost ani de zile in strada, alaturi de noi, oamenii obisnuiti, nu vi se crapa oglinda cand va vedeti in ea?”

356

Moise Guran isi manifesta din nou revolta fata de aducerea PSD la guvernare, mirandu-se ca nu exista nicio manifestare de revolta in PNL. „Tot astept o rascoala interna, o zvacnire de constiinta/rusine, ceva semn de viata de la oamenii din partidul ala”, spune jurnalistul.

„Eu inca nu cred ca PNL va face guvern cu f*ing PSD. Tot astept o rascoala interna, o zvacnire de constiinta/rusine, ceva semn de viata de la oamenii din partidul ala.

Loading...

Inteleg ca tipul ala in geaca rosie care s-a aratat o data la proteste ca sa se vada si el la tv era un ipocrit populist, dar, totusi…

Mai, chiar toti ati luat-o razna in PNL? Voi, cei care ati fost ani de zile in strada, alaturi de noi, oamenii obisnuiti, nu vi se crapa oglinda cand va vedeti in ea?”, a transmis Moise Guran, luni dimineata, conform Aktual24.

Consiliul Politic National al PSD se reuneste luni, de la ora 11,00, la sediul central al partidului, in contextul negocierilor pe care social-democratii le poarta cu liberalii pentru formarea unui nou guvern.

In ultimele zile, reprezentantii PSD si ai PNL au avut mai multe intalniri pentru a ajunge la puncte de vedere comune privind un viitor program de guvernare. In ceea ce priveste propunerea pentru functia de premier, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca presedintele tarii este indreptatit, prin Constitutie, sa desemneze premierul si ca acestuia ii vor fi propuse doua variante.

„Urmeaza sa mergem la presedintele Romaniei cu doua variante si sa stabilim. Stiti foarte bine ca presedintele Romaniei este indreptatit, prin Constitutie, sa desemneze primul ministru. (…) Este varianta, prima – prin rotatie, presedintii celor doua partide. Vom vedea si varianta agreata de catre presedinte. (…) Eu as dori ca fiecare sa ne respectam atributiile constitutionale pe care le avem. Asta este abordarea pe care eu o am”, a precizat Ciolacu.

El a mentionat ca expertii analizeaza impactul bugetar pentru doua-trei pachete integrate privind pensiile, alocatiile si salariile si ca rezultatele vor fi prezentate in aceasta saptamana.

Marcel Ciolacu si-a reiterat sustinerea pentru taxa de solidaritate, aratand ca aceasta ar urma sa fie introdusa in legea bugetului si ca nu va afecta veniturile clasei medii.

„Este o discutie pe aceasta taxa. Noi o sustinem in continuare. Este o taxa pe activele de lux si pe venituri exceptionale. (…) Nu trebuie sa il definesc eu (luxul – n.r.). E definit prin lege. De obicei, anumite produse au acciza. Acele produse care au acciza sunt de lux. Nu este niciun prag stabilit. Urmeaza sa stabilim aceste praguri – fiindca toate lucrurile sunt legate – in functie de pachetul de munca”, a aratat el.

La randul sau, premierul interimar Florin Citu a declarat ca se va merge la presedintele Klaus Iohannis cu mai multe variante de premier din partea celor doua partide.

„In ceea ce priveste premierul, noi am discutat, vom merge la domnul presedinte cu cateva variante si apoi vom veni si le vom anunta public”, a spus acesta.

De asemenea, Citu a adaugat ca s-au agreat si cresterile de pensii si alocatii, dar si de investitii.

„Am agreat ca vor creste si pensiile, vor creste si alocatiile, si investitiile. (…) Trebuie sa calculam impactul. La pensii am discutat despre o crestere mai mare de 7%, dar trebuie sa vedem impactul, cat ne putem permite. Ramane legea in vigoare (la alocatii – n.r.), cu cateva modificari. Majorarile – de la 1 ianuarie. (…) Cota unica ramane”, a afirmat liderul PNL.

In legatura cu subiectul desfiintarii Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), liderul liberal a spus ca a fost agreata cu PSD o solutie care sa respecte recomandarile MCV.