Mircea Sandu, trimis in judecata impreuna cu sotia. DNA ii acuza ca au luat mita peste 700.000 de lei!

18

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal Mircea Sandu si sotia acestuia au fost trimisi in judecata de DNA pentru luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita. Mircea Sandu este acuzat ca a primit mita peste 720.000 de lei, de la doua persoane, una fiind reprezentanta unei societati de avocatura, pentru ca FRF sa incheie cu acea societate doua contracte de asistenta juridica.

Loading...

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Mircea Sandu, la data faptelor presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, pentru luare de mita, si Elisabeta Sandu, sotia acestuia, pentru complicitate la luare de mita.

In rechizitoriu, procurorii DNA arata ca, in 2 octombrie 2009, Mircea Sandu, ca presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, beneficiind de ajutorul sotiei sale Elisabeta Sandu, a primit cu titlu de mita suma de 724.000 de lei, de la doua persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societati de avocatura.

„Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009. in baza acestor contracte, in cursul anului 2011, societatea de avocatura a obtinut de la Federatia Romana de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, arata DNA, intr-un comunicat de presa transmis marti.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce apartin celor doi inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.