Ministrul Vela dezvaluie dezmatul pe bani publici de la Interne! Protejata lui Dragnea, Carmen Dan, a cumparat limuzine BMW si VW pentru demnitarii PSD! Jandarmeria cumpara televizoare cu 1.000 de euro bucata!

5

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dezvaluit ce dezmat pe bani publici a avut loc in timpul mandatului lui Carmen Dan. Acesta sustine ca au fost cumparate si un BMW seria 7 si 4 autoturisme Volkswagen Touareg pentru protectia demnitarilor PSD, in loc ca banii sa fie folositi pentru dotarea Politiei. El a sustinut ca a cerut Camerei Deputatilor sa returneze masinile de lux.

Loading...

Ministrul Vela le-a inchis gura si sindicalistilor din Politie care sunt nemultumiti de lipsa dotarilor, dar nu au mai avut nimic de comentat atunci cand fostul ministru Carmen Dan a cumparat masini de lux pentru demnitarii PSD, in loc sa cumpere masini pentru politisti.

„Avem preocuparea de a dota Politia, avem deja in lucru transmiterea unor autoturisme in Bucuresti si in toata tara. Sunt in pregatire mijloacele sonore de avertizare pentru mai multe autoturisme Duster care vor fi repartizate inspectoratelor din tara. Dar as fi preferat ca domnii de la sindicate sa ia masuri si cand doamna Carmen Dan a cumparat din banii ministerului un BMW Seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan si l-a dat in comodat la Camera Deputatilor (…) Am solicitat Camerei Deputatilor sa returneze masinile de lux cumparate pe banii politistilor, cheltuind banii aiurea, in loc sa cumpere autoturisme pentru politisti”, a declarat Marcel Vela, potrivit Hotnews.

El a mai spus ca tocmai in acest sens a fost gandita si reforma din Politie si din celelalte structuri ale Ministerului de Interne, unde sunt salarii foarte mari si se suprapun competente. „Economiile pe care le facem le putem indrepta pentru dotari si tot ce tine de implicarea in zone operative”

„in mandatele fostilor ministri au fost cumparate si 4 masini Touareg noi, cu 200.000 de euro, pentru Jandarmerie, care sa asigure protectia demnitarilor PSD. De 200.000 de euro puteau fi cumparate cel putin 500 de pistoale pentru politisti”, a declarat Vela.

El a mai spus ca nu au fost singurele achizitii nepotrivite, Jandarmeria cumparand de exemplu sute de televizoare cu 1.000 de euro bucata.

intrebat pentru cine a folosit autoturismul BMW seria 7, Vela a afirmat ca „dealul a fost intre Carmen Dan si cel care a condus Camera Deputatilor” – „ori domnul Dragnea, ori cine a urmat dupa dansul”.

Sindicatul Europol i-a transmis ministrului de Interne, dupa ce o masina cu doi politisti s-a rasturnat intr-un sant, in Satu Mare, sa cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre” daca masini noi nu poate.

Sindicalistii spun ca doi politisti de la o sectie rurala a IPJ Satu Mare, aflati in misiune, s-au rasturnat cu autospeciala intr-o curba intre localitatile Satu Mare si Micula.

„Autospeciala sau sicriul pe roti face parte din categoria Logan 2005, aflata intr-o stare avansata de uzura si care nu mai poate fi folosita in misiunile specifice. ii sugeram domnului ministru, daca tot nu poate achizitiona masini noi, macar sa achizitioneze un lot de sicrie de la pompe funebre”, sustine Sindicatul Europol.