Ministrul Sanatatii: Toti elevii vor trebui sa poarte masti de protectie in timpul orelor

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat joi ca toti elevii din clasele I-XII vor purta masti in timpul orelor si in pauze, inainte sa iasa in recreatie se vor dezinfecta pe maini cu substantele care se vor pune la intrarea in salile de clasa.

„Se merge pe purtatul mastii si in sala de clasa pornind de la clasa I, exceptie vor face elevii de gradinita si cei de la clasa pregatitoare. Cand ies in pauza, elevii vor se vor dezinfecta pe maini, cand intra inapoi, la fel. Masura purtatului mastii va ramane obligatorie fiindca transmiterea este aerogena si masca este cea mai sigura regula, pentru ca nu avem certitudinea ca elevii vor respecta distanta minima de siguranta sanitara de un metru”, a spus Tataru pentru edupedu.ro.

Loading...

Draftul ar urma sa se finalizeze chiar in aceasta seara, intr-o sedinta interministeriala condusa de vicepremierul Raluca Turcan. Mai departe, documentul urmeaza sa ajunga la premier si la final, la presedintele Klaus Iohannis, deci cel mai probabil va fi facut public saptamana viitoare, a mai spus Tataru.

In ceea ce priveste Bucurestiul, Tataru a explicat ca scenariul verde se poate adapta in functie de particularitatea fiecarei scoli, adica de spatiile si personalul lor didactic.

In recomandarile transmise pentru realizarea draftului, specialistii de la Institutul National de Sanatate Publica recomandau purtarea obligatorie a mastii doar in pauze. Forma finala a draftului va avea, insa, masuri mai dure pentru ca nu se poate baza nimeni ca distantarea fizica va fi respectata de copii.

Transparenta face diferenta