Ministrul Muncii linisteste angajatii si companiile! Legea privind zilele libere pentru parinti, adoptata in prima sedinta de Guvern! Ce masuri mai pregateste Guvernul!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat ce masuri pregateste Guvernul pentru sedinta de miercuri si a multumit companiilor pentru deciziile luate, de a opta pentru munca la domiciliu a angajatilor.

”Din semnalele primite, o buna parte din companii si institutii s-au organizat pentru ca angajatii lor sa desfasoare, din aceasta dimineata, munca la domiciliu. Le multumesc. Aceasta este abordarea pe care o consider optima in aceasta perioada pentru evitarea aglomeratiei respectiv pentru oferirea unei protectii suplimentare persoanelor si diminuarea riscului de contractare a COVID 19.

Loading...

Pregatim Hotararea de guvern in aplicarea legii privind zilele libere pentru parintii avand copii minori in supraveghere pe perioada inchiderii scolilor si va intra in prima sedinta de Guvern anuntata pentru miercuri. Este de datoria fiecarei institutii sau companii ce ofera bunuri sau servicii de necesitate imediata ca, in functie de domeniul de activitate, de importanta strategica a acestuia, sa ia decizii pentru asigurarea, in conditii de siguranta, a unei minime continuitati. Sunt domenii critice in care activitatea nu poate fi intrerupta complet. Sunt servicii care trebuie oferite populatiei. Daca s-ar inchide livrarea lor, acest lucru ar avea consecinte neplacute, asa ca este responsabilitatea conducatorului sa gaseasca cea mai buna formula (flexibilizare/lucru in ture in vederea evitarii aglomeratiei cu masurile de iginena si protectie aferente) pentru a nu se intrerupe definitiv activitatea.

Raman la parerea ca in Romania trebuie sa continue activitatea, atat in institutii publice cat si in mediul privat, chiar daca la un regim redus, cu un efort si o intelegere din partea tuturor”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook, conform Realitatea.net.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunta ca guvernul pregateste masuri pentru angajatii care vor fi nevoiti sa-si intrerupa activitatea in perioada urmatoare si vor intra in somaj tehnic. Guvernul va incerca sa le asigure acestora o sursa de venit, dar va lua si masuri pentru angajatori. De maine, intra in vigoare legea care prevede acordarea unor zile libere pentru cei care stau acasa pentru a-si supraveghea copiii. Acestia pot primi o indemnizatie de cel mult 185 de lei din salariul BRUT.

Transparenta face diferenta