Ministrul Educatiei: Scolile ar putea fi redeschise pe 8 februarie

18

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat luni ca scolile ar putea fi redeschise pe 8 februarie. El a mentionat ca isi doreste „deschiderea cat mai grabnica a scolilor, in functie de situatia epidemiologica, daca se poate chiar pe data de 8 februarie”, odata cu inceperea semestrului al doilea.

„Am solicitat cu termen de 11 ianuarie o situatie cu toate scolile din Romania cu privire la riscurile, la elevii aflati in categorii de risc. Vom analiza evolutia epidemiologica impreuna cu Ministerul Sanaratii, cu Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, cei indreptatiti sa se pronunte pe acest subiect, care trebuie luat in considerare in decizie si in analiza”, a declarat Cimpeanu pentru hotnews.ro.

Loading...

El a spus ca o decizie privind redeschiderea scolilor va fi luata dupa jumatatea lunii ianuarie.

„Pana la jumatatea lunii ianuarie nu cred ca cineva responsabil poate promite o decizie. Deci decizia va fi luata dupa jumatatea lunii ianuarie, mai probabil in cea de a treia decada a lunii ianuarie, in functie de evolutia epidemiologica, in primul rand, si in functie de elementele specifice scolii. De asemenea, nu este de neglijat modul in care se va derula campania de vaccinare”, a afirmat ministrul.

Intrebat daca aceasta inseamna ca ar putea fi conditionata redeschiderea scolilor de vaccinarea cadrelor didactice, Cimpeanu a raspuns: „V-am spus ce vom lua in considerare. Nu as fi serios daca m-as pronunta inainte de analiza. In masura in care vom avea cadre didactice si personal didactic si nedidactic vaccinat in scoli, sigur ca asta este un element important in luarea deciziei”.

Chestionat, de asemenea, despre posibilitatea redeschiderii scolilor in 8 februarie, odata cu inceperea semestrului al doilea, Cimpeanu a spus ca isi doreste „redeschiderea cat mai grabnica”.

„8 februarie este data planificata pentru reluarea cursurilor in semestrul 2, in invatamantul preuniversitar si in invatamantul universitar, coincidenta, prima universitate are ca data de redeschidere a semestrului 2 tot data de 8 februarie. Ministrul si ministerul isi doresc deschiderea cat mai grabnica, in functie de situatia epidemiologica, daca se poate chiar pe data de 8 februarie. Criteriile: evolutia epidemiologica, campania de vaccinare si elemente specifice sistemului de invatamant – scoli si gradinite, urgente pentru cei care au examene nationale, urgente pentru cei care nu au putut derula invatamantul online in conditiile minim asteptate. Toate aceste lucruri”, a adaugat Sorin Cimpeanu, conform Aktual24.