Ministrul Educatiei explica de ce merg copiii de gradinita si de ciclu primar la scoala in scenariul rosu

17

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a explicat ca, avand in vedere scenariile privind participarea fizica la ore, copiii de gradinita si de ciclu primar merg in continuare la scoala chiar daca incidenta imbolnavirilor cu Covid este de peste 3 la mia de locuitori deoarece „in clasa pregatitoare si in clasa intai e greu sa inveti sa faci literele online”. De asemenea, el a spus ca, cel putin pana la aparitia noii tulpini, cei mici erau mai putin vulnerabili.

Sorin Cimpeanu a spus, luni seara, in cadrul unui interviu la Aleph News, ca cei mici merg la scolaa si in scenariul rosu pentru ca in invatamantul primar si la gradinita este cel mai greu de imaginat cum se face predarea online.

Loading...

„Eu am fost astazi in mai multe gradinite, am vazut bucuria copiilor. Cum sa te joci online cu ei? in clasa pregatitoare si in clasa intai e greu sa inveti sa faci literele online”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, sunt 167.000 de copii in clasa pregatitoare si 168.000 de copii in clasa intai.

„De aceea am prioritizat gradinitele si invatamantul primar. in Europa, din cele 27 de state, in momentul acesta doar trei nu au deschis gradinitele si invatamantul primar. Toti au redeschis sau unii nu au inchis deloc”, a afirmat ministrul.

Un alt motiv invocat de Cimpeanu este ca, cel putin pana la aparitia noii tulpini, cei mici erau mai putin vulnerabili.

Dupa prima zi de scoala, oficialul din Guvern a estimat prezenta la invatamantul primar „undeva pana la 80%”, in timp ce pentru cei mari este mai slaba.

In ceea ce priveste universitatile, ministrul a declarat ca are marti o intalnire cu rectorii, iar recomandarea sa a fost ca studentii sa fie anuntati cu cel putin 7 zile inainte de deschiderea sau nu a universitatilor.