Ministrul Drula, despre mafia de la Metrou, condusa de PSD-istul Ion Radoi: „Metroul nu a fost construit pentru ei si bunastarea lor si a famigliilor lor”

38

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat luni ca a primit concluziile preliminare ale controlului facut la Metrorex si a aflat ca 10 din cei 15 membri ai comisiei care a negociat cresterile de salarii faceau parte din sindicat. ”Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari in plina pandemie cu sine insusi”, afirma ministrul.

”Unii dintre bogatii tranzitiei au acaparat si subjugat pentru ei si interesele lor companiile statului, cum este cazul si liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex. Vreau sa le transmit celor de la sindicat ca metroul nu a fost construit pentru ei si bunastarea lor si a ‘famigliilor’ lor, ci pentru cetatenii Capitalei si a celor care il folosesc atunci cand vin in Bucuresti. Negocierea avantajelor si privilegiilor pe care si le-au dobandit prin Contractul Colectiv de Munca si pentru care platesc toti romanii subventionarea metroului, trebuie sa aiba in centrul atentiei calatorul, nu nababul de sindicat”, a scris, luni, pe Facebook, Catalin Drula.

Loading...

Ministrul anunta ca a primit concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control.

”Aflam ca, la negocierea CCM de anul trecut, cand s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituita la nivelul administratiei Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari in plina pandemie cu sine insusi”, a mai scris Drula.

Ministrul afirma ca in mandatul Corpului de Control este trecuta in mod explicit si verificarea contractelor dintre Metrorex si firma Sindomet Servcom SRL.

”Firma este detinuta in proportie de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al carui presedinte este domnul Ion Radoi. Sindomet Servcom SRL a avut doua contracte cu Metrorex: unul pentru spatiile comerciale (expirat in 2018) prin care firma incasa 75% si Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Si un contract pentru spatiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet incasa 53%, iar Metrorex doar 47%. S-a incercat prelungirea de facto a acestor contracte, Sindomet incasand in continuare sumele, dar Metrorex refuzand sa incaseze partea sa (oricum PREA MICA) pentru ca nu mai exista contract valabil. Corpul de Control va face lumina si in aceasta poveste”, a mai scris Drula.

Potrivit ministrului, Sindomet Servcom SRL a avut, in 2019, o cifra de afaceri de 7.981.344 lei si un profit de 6.197.855 lei.

”Sindomet Servcom SRL mai detine si un complex turistic la Busteni, care ofera reducere de 99% pentru angajatii Metrorex, care aleg sa isi petreaca cele 4 zile de recuperare, printre altele, la centrul turistic din Busteni detinut de aceasta firma. Reducerea de 99% este suportata de Metrorex. Fostul deputat PSD, domnul Ion Radoi, isi simte amenintate interesele subterane. Acesta este adevaratul motiv pentru care il deranjeaza ca, in sfarsit, cineva se uita cu atentie la ce face cartelul pe care il conduce. Si ca sa terminam odata discutia: castigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, in anul 2020, era de 9.901 lei”, a mai scris Drula.

Acesta anunta ca, in propunerea de buget de venituri si cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un castig mediu brut lunar per salariat de 12.739 lei.

”Cel tarziu acum sper ca este evident ca deranjul domnului Radoi nu e legat de cifre sau de binele oamenilor, ci de afacerile, privilegiile si beneficiile sindicatului”, a mai scris ministrul Transporturilor.

Ion Radoi a fost parlamentar din partea PSD in perioada 2000-2008.

Ministrul Transporturilor Catalin Drula a anuntat marti ca a semnat mandatul Corpului de Control ca sa verifice renegocierea contractului colectiv de munca la Metrorex, pentru au crescut enorm salariile, iar acest lucru este inacceptabil si lipsit de solidaritate fata de milioane de romani au fost afectati financiar din cauza pandemiei de coronavirus.