Ministrul de Interne Marcel Vela i-a destituit pe sefii Jandarmeriei Romane!

40

Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a destituit, vineri, pe sefii Jandarmeriei Romane, generalul de brigada Constantin Florea si colonelul Grigore Ciausescu. La conducerea institutiei au fost numiti colonelul Bogdan Enescu, in varsta de 46 de ani si cu 23 de ani de activitate in Jandarmerie si colonelul Ionut-Gabriel Cimpanu, comandant al contingentului de jandarmi romani din Afganistan.

Loading...

Marcel Vela a spus despre Bogdan Enescu, noul sef al Jandarmeriei, ca „nu a avut nicio legatura cu evenimentele din 10 august 2018”. in privinta lui Cimpanu, actualul sef adjunct al Jandarmeriei, ministrul Vela a apreciat ca „are recunoastere internationala si conduce un contingent”.

Fostii sefi ai Jandarmeriei, schimbati azi din functie, se vor intoarce la inspectoratele de unde provin, a spus Vela.

„Domnul inspector general Florea se intoarce la unitatea de la Craiova si Ciausescu se intoarce la Valcea”, a precizat ministrul de Interne.

Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa organizata la sediul Ministerului de Interne.

„Comunicarea cu Jandarmeria a lasat de dorit”, a spus Vela, cu referire, in principal, la intarzierea cu care Jandarmeria a amanat desecretizarea, ceruta de ministrul de Interne, a convorbirilor radio din timpul protestului de pe 10 august 2018.

Ministrul Vela a mai spus ca asteapta din partea noii conduceri a Jandarmeriei sa „repare imaginea acestei institutii”.