Ministerul Sanatatii: Persoanele cu diabet se pot vaccina impotriva COVID. Ce trebuie sa faca dupa administrarea dozei

19

Vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna si AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care sufera de diabet, indiferent de tipul de diabet, a anuntat marti Ministerul Sanataţii.

„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care sufera de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei nationale de vaccinare, acești pacienti se pot vaccina acum, in etapa a II-a”, arata Ministerul Sanatatii intr-o postare pe Facebook.

Loading...

Ministerul mai afirma ca pacientii cu diabet au fost incluși in testele clinice și nu au fost observate probleme in cazul lor.

„Vaccinarea impotriva COVID-19 este foarte importanta pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o forma severa a bolii. Pacienţii cu diabet au fost inclusi in studiile clinice ale celor trei companii, fara a fi inregistrate probleme de siguranţa. Conform Strategiei naţionale de vaccinare, acesti pacienţi se pot vaccina in etapa a II-a.”

Sursa citata arata ca, in primele 48 de ore dupa vaccinare, „este recomandat ca pacienţii cu diabet sa isi monitorizeze cu atenţie glicemia si sa se hidrateze adecvat”.