Ministerul Educatiei demonteaza un fake news, care circula online: Cursurile nu se reiau pe 6 aprilie! Vom face denunt penal!

3

Ministerul Educatiei anunta ca sunt false informatiile care au fost puse in circulatie, miercuri, 1 aprilie, in mediul online, potrivit carora structura anului scolar 2019-2020 a fost modificata.

„Va rugam sa va informati doar din surse oficiale si va asiguram ca Ministerul Educatiei si Cercetarii va informa in mod oficial in legatura cu deciziile ce urmeaza a fi luate.

Loading...

Asa cum se cunoaste, aceste decizii depind de evolutia pandemiei generate de coronavirus/COVID-19,” precizeaza ministerul.

Informatia eronata apare intr-un fals ordin de ministru, care are inclusiv semnatura si stampila ministrului Anisie. Aceasta structura modificata a anului scolar circula pe grupurile de whatsapp ale parintilor si cadrelor didactice. Potrivit ordinului fals, cursurile ar fi urmat sa se reia in perioada 6 aprilie – 24 iunie.

Ministerul Educatiei va formula un denunt penal pentru ca „organele abilitate sa identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea in spatiul public a unor inscrisuri false care au rolul de a genera confuzii”, adauga comunicatul.

Ministerul se delimiteaza categoric de actiunile acestor persoane si de continutul fals al documentului.