Ministerul Culturii si Inspectoratul scolar Bucuresti invita copiii la film, in cadrul unui proiect de educatie nonformala!

20

Festivalul International al Filmului pentru Copii si Tineret ”WonderFest” a debutat, la Bucuresti, la Teatrul Excelsior, evenimentul urmand a se desfasura zilnic, pana vineri, inclusiv.

”WonderFest” reuneste o serie de manifestari educative si artistice, dedicate indeosebi copiilor si tinerilor, fara insa a exclude vreo varsta ori categorie sociala. Festivalul a fost deschis cu o reprezentatie a piesei de teatru ”Casa Pisicii”, oferita de Teatrul Excelsior, urmand ca in sectiunea de competitie a festivalului, sa fie prezentate in premiera, in Romania, cele mai valoroase filme de lung si scurt metraj pentru copii si tineret. Peliculele sunt produse in ultimii trei ani in Belgia, Bulgaria, Germania, India, Iran, Irlanda, Estonia si Romania. inaintea sectiunii de film, zilnic de la ora 11.00, vor avea loc workshopuri/ateliere de creatie si stimulare a imaginatiei, ateliere informativ educative, special dedicate copiilor si tinerilor.

Loading...

Filmele vor fi evaluate de catre un Juriu format exclusiv din elevi din Bucuresti, pe baza unor fise de jurizare individuale. Criteriile de jurizare se vor concentra asupra valorii artistice, a mesajului educativ si a mijloacelor specifice de exprimare in arta cinematografica (jocul actorilor, imagine, decoruri), iar premiile se vor acorda pentru ”Cel mai bun film de scurtmetraj” si ”Cel mai bun film de lung metraj”. Dupa fiecare proiectie, au loc dezbateri si conferinte interactive cu invitatii, publicul spectator si juriul elevilor.

Toate filmele sunt de categoria ”Audienta generala” si sunt potrivite pentru elevi incepand cu clasa a V-a.
Programul fiecarei zile WonderFest (marti, miercuri, joi si vineri) incepe la ora 11.00 cu ateliere (durata 45 – 50 minute), urmate fiind de filmele artistice din competitie. in ultima zi de festival, vineri, 27 septembrie, are loc gala de premiere WonderFest (ora 17.00) in Sala Mare a Teatrului Excelsior, ce se va incheia cu spectacolul artistic ”Folk Frate”

Filmele prezentate in cadrul WonderFest, la Teatrului Excelsior (str. Academiei, nr.28, sector 1):
Filme in competitie:
Luni, 23 septembrie, ora 17.00 – Strada Sperantei- Romania – 2016 – animatie- 74 min
Invitat – Radu Nicolae, producator
Marti, 24 septembrie, ora 12.00 – The Invisibles/Invizibilii – Germania – 2017 – 110 min
Miercuri, 25 septembrie, ora 12.00 – Chuskit / Chuskit – India – 2018 – 89 min.

  • Robot will Protect You/Robotul te va proteja – Estonia – 2019 – animatie – 10 min
    Joi, 26 septembrie, ora 12.00 – The Curie Case / Experimentul Curie – Bulgaria – 2018 – 50 min
  • Clown – My daddy drinks / Clovnul – Tatal meu bea – Norvegia – 2018 – 21 min
  • The life of Esteban/Viata lui Esteban – Belgia – 2018 – 16 min
    Vineri, 27 septembrie, ora 12.00 – Strajerii / The Sentries – Romania – 2018 – 73 min.
  • Fishnet and the fish/ Navodul si pestii – Iran – 2018 – 8 min.
  • All in a good time /Totul la timpul potrivit -Irlanda – 2018 – 15 min

Festivalul International de film pentru Copii si Tineret WonderFest este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si in parteneriat cu Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, propus de Asociatia Initiativa Ecologista Europeana, care promoveaza educatia nonformala. Intrarea este libera la toate manifestarile culturale si artistice din cadrul WonderFest.