Milionarul Radu Budeanu, fostul sot al Danei Budeanu, si-a negociat pedeapsa cu procurorii DNA, dupa ce a intermediat o spaga de cinci milioane de euro

1761

Unul dintre membrii Grupului de la Monaco, milionarul Radu Budeanu – care controleaza un grup de presa din care fac parte publicatii precum Cancan, Gandul sau ProSport, si este actionar al societatii Romprest – a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DNA in dosarul Hidroelectrica, potrivit portalului instantelor, informeaza ziare.com.

Acordurile de recunoastere ale vinovatiei trebuie sa fie verificate de un judecator. DNA a sesizat Tribunalul Bucuresti, in acest caz, pe 23 iulie, iar primul termen de judecata a fost stabilit pe 12 august.

Loading...

Potrivit jurnalistului specializat pe justitie Alex Costache, Radu Budeanu s-a inteles cu procurorii DNA asupra unei pedepse de 2 ani cu suspendare pentru ca a intermediat spaga de 5 milioane de euro dintre Buzaianu si Udrea.

Radu Budeanu era urmarit penal din 2015 pentru intermedierea unei tranzactii dintre Elena Udrea si milionarul Bogdan Buzaianu, care controleaza firma Energy Holding.

Acuzatiile DNA de atunci erau de trafic de influenta, in forma continuata si spalare de bani. Afaceristul a fost cercetat sub control judiciar pentru o cautiune record, pentru acea perioada, de 2 milioane de lei.

In momentul in care Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi in judecata in dosarul Hidroelectrica, ancheta a fost separata fata de milionar. „Fata de inculpatul Budeanu Radu Ioan se continua cercetarile intr-un dosar distinct”, arata DNA in decembrie 2017.