Mii de turisti s-au inghesuit la Sfinx, sa vada daca apare „piramida energetica”. Salvamontistii, chemati de urgenta sa-i salveze pe cei care au asteptat „piramida” pana la lasarea noptii

85

Duminica, mii de turisti au urcat pe platoul Bucegi, la Sfinx, asteptand sa vada aparitia unei piramide energetice. Unii au trebuit sa fie salvati de salvamonstisti pentru ca au asteptat pana s-a lasat noaptea.

Potrivit legendei, in fiecare an, in 28 noiembrie, razele soarelui ar forma deasupra faimoasei stanci o piramida energetica, care ar avea puteri miraculoase, relateaza Digi24.

Loading...

Salvamont Romania a anuntat ca mii de oameni din tara si din strainatate au urcat pe Platotul Bucegilor, de ziua Sfinxului.

„Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita a fost prezent la acest eveniment inca de la inceputul zilei, cu scopul de a informa si a oferi sfaturi turistilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odata cu inchiderea instalatiilor de transport pe cablu si lasarea intunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Pestera astfel incat s-a circulat foarte bine si in conditii de siguranta”, potrivit Salvamont Romania.

Multi dintre turisti au ramas pe munte si dupa ce s-a intunecat, asa ca a fost nevoie de interventia salvatorilor montani pentru a-i ajuta sa coboare.

„Toate masurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci interventii de salvare, cu un numar de sase persoane implicate. Echipa de interventie a raspuns prompt la toate solicitarile, transportand victimele la baza muntelui, in mare parte mecanizat”, potrivit Salvamont Romania.