Mihai Sora, injurat de un diplomat roman in SUA: „Javra dracului, ai adus Romania in genunchi, sper sa nu prinzi Craciunul”

1361

Fiolosoful Mihai Sora, in varsta de 105 ani, prezinta public un mesaj revoltator pe care l-a primit de la un individ care a fost consilier la ambasada Romaniei in Statele Unite. „Javra dracului, ai adus Romania in genunchi, sper sa nu prinzi Craciunul”, i-a transmis diplomatul Chivel Porumb lui Sora, conform Aktual24.

„Am primit, de-a lungul vietii, multe amenintari cu moartea de la oameni din Servicii, acoperiti sau descoperiti, tovarasi de nadejde ai ceausismului tarziu ‘reconvertiti’, dupa 1990, la afaceri cu statul, diplomatie, gazetarie-coroi si alte obligatii de partid. Cand nu sunt amenintari propriu-zise, iau forma unor stropseli, ca aici, ‘urari’ arzatoare de moarte rapida (si in chinuri, de preferinta), croite dupa acelasi calapod ideatic si lexical. Multi dintre cei ce mi le-au aruncat peste gard s-au prapadit intre timp. Dumnezeu sa-i ierte.

Loading...

De domnul Chivel Porumb nu auzisem pana acum 10 minute, cand i-am descoperit ravasul in cutie. Domnul Chivel Porumb este diplomat roman. Ne reprezinta tara peste hotare, in Statele Unite, avand rang de ministru ‘insarcinat cu afacerile’ la New York”, a anuntat Sora pe Facebook.

Chivel Porumb a lucrat in Ministerul Economiei, incepand cu anul 2010, avand functii de „secretar diplomatic” si „ministru consilier” la consulatele Romaniei din Statele Unite.

Catavencii a scris in 2015 ca Porumb a avut probleme cu autoritatile din Canada.

„Tot la New York se afla si acoperitul Chivel Porumb, insarcinat teoretic cu afacerile, dar in realitate insarcinat cu altele. Chivel face parte din fostele planuri ale SIE de a lucra in folos propriu de la adapostul imunitatii diplomatice.
In 1998, pe cind opera in Canada, Chivel a fost arestat dupa ce a acostat o politista care se deghizase in prostituata. Chivel, care, dupa nume si aspect, pare sa apartina unei etnii obisnuite cu ghiulul si manelele, a folosit la agatament masina Consulatului din Toronto, ca sa arate lumii intregi ca securistii nostri sint nu numai derbedei, ci si incredibil de prosti”, a scris Catavencii.