Mihai Sora a rabufnit dupa excluderea lui Danilet: „Este inca un semn ca Romania a fost confiscata, iar tentaculele mafiei s-au instalat în Justitie”

381

Filosoful Mihai Sora reactioneaza, pe pagina de Facebook, in cazul excluderii din magistratura a lui Cristi Danilet.

„Calușul în gura și cizma pe grumaz: excluderea din magistratura a judecatorului Cristi Danilet este înca un semn ca Romania a fost confiscata, iar tentaculele mafiei s-au instalat în Justitie și-i elimina acum pe cei ce li se opun ori le scot la iveala.

Loading...

Ar fi o naivitate sa credem ca abuzul acesta privește doar un caz particular și ca se vor opri aici. Vin vremuri grele pentru magistratii cinstiti, pentru oamenii ce nu pot fi cumparati de Felix și camarila lui, de clica securiștilor penali care nenorocesc aceasta tara”, scrie Sora, pe Facebook.

Luni, 13 decembrie, Cristi Danilet a anuntat ca a fost dat afara din magistratura de CSM pentru doua filmulete publicate pe o retea de socializare.

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.
Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.
Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a transmis Danilet, pe Facebook.