Mihai Sora a izbucnit la adresa lui Grindeanu: „Ar trebui sa stea acum intr-o scorbura, cuviincios si anonim, nu vorbaret in parlamentul Romaniei”

241

Filosoful Mihai Sora isi manifesta indignarea fata de „lipsa de rusine” a lui Sorin Grindeanu, care tine sa iasa in evidenta cu declaratii in contextul criziei politice. Grindeanu este cel care a depus in Parlament, marti, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu.

„A reaparut, fara un dram de rusine, domnul acela care flutura, din fruntea guvernului, Ordonanta 13, cel care a scos mii de oameni in strada si care, pentru raul facut, ar trebui sa stea acum intr-o scorbura, cuviincios si anonim, nu vorbaret in parlamentul Romaniei.

Loading...

Ne intoarcem mereu in acelasi punct, vedem aceleasi fete, auzim aceleasi bolboroseli agramate… Cand tara arde, iar CCR a devenit stat in stat, o cocoloasa urat mirositoare si imposibil de reformat”, a scris Sora pe Facebook, postand o imagine cu o girafa, unul dintre simbolurile din timpul protestelor din Piata Victoriei, conform Aktual24.

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat ca de martea viitoare Guvernul Citu „pleaca acasa”, daca AUR si USR se vor tine de cuvant si vor vota motiunea de cenzura depusa de social-democrati.

„De marti vom sti un lucru sigur, faptul ca acest Guvern pleaca acasa. Noi putem sa asiguram un singur lucru, ca 157 de parlamentari, deputati si senatori PSD, vor vota aceasta motiune de cenzura. Daca si ceilalti se vor tine de cuvant, atunci avem aceasta siguranta ca de marti acest guvern iresponsabil pleaca acasa. (…) Pana atunci, USR mai are un Congres. Eu am tot timpul un semn de intrebare in ceea ce priveste USR. Eu nu pot sa raspund in ceea ce-i priveste pe dansii, pot sa raspund in ceea ce priveste PSD. PSD a depus o motiune legala, necontestata de nimeni, fata de precedenta motiune. M-as bucura sa se tina de cuvant si cei de la AUR si cei de la USR astfel incat acest guvern sa plece acasa”, a afirmat, marti, Grindeanu, la Parlament, dupa sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului care au stabilit ca motiunea de cenzura a PSD va fi dezbatuta si votata saptamana viitoare.

Intrebat ce se intampla dupa ziua de marti, Grindeanu a spus: „Eu sper ca intr-un final sa realizeze si presedintele Romanei care este rolul dat de Constitutie. Suntem intr-o criza politica de vrei 3-4 saptamani si in loc de preocuparile pe care am vazut ca le are – golf, Congres PNL- cred ca trebuie sa-si intre in rolul de mediator. Guvernul pica marti, in mod normal pasii constitutionali sunt ca presedintele Romaniei sa cheme la consultari partidele parlamentare”.

El a precizat ca, in acest caz, PSD se va duce la consultari cu mandatul de organizare de alegeri anticipate.

Grindeanu a mai spus ca PSD nu este dispus sa sustina un guvern minoritar PNL si UDMR.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis marti ca motiunea de cenzura depusa de PSD sa fie citita, joi, de la ora 14,00, in plenul reunit, urmand sa fie dezbatuta si votata martea viitoare, de la ora 12,00.