Metrorex vizeaza extinderea cu cateva statii a magistralei 2 in zona Pipera! „Este o prioritate”

12

Prelungirea Magistralei 2 de metrou cu cateva statii, de la statia Pipera, este o prioritate a Metrorex, pentru reducerea timpului dintre trenuri de la 3 minute la 1 minut, a declarat joi directorul Metrorex, Dumitru sodolescu.

Loading...

„Este o prioritate a noastra, acum cautam sursa de finantare, pentru a da drumul la studiul de fezabilitate, in vederea extinderii Magistralei 2 in zona Pipera, pentru a reduce timpul de la 3 minute la 1 minut”, a afirmat Dumitru sodolescu, potrivit Agerpres.

Referindu-se la aglomeratiile care se inregistreaza la statiile Pipera si Aurel Vlaicu, directorul Metrorex a explicat ca la ambele statii urmeaza sa fie construite iesiri suplimentare in urma unui protocol incheiat cu Primaria Sectorului 2 si Primaria Capitalei. Pe de alta parte, acesta a estimat ca licitatia pentru cel de-al doilea tronson al Magistralei 6 (Otopeni – 1 Mai) va fi lansata in luna iulie a acestui an.

„Avem documentatia gata, lucreaza colegii de la departamentele de specialitate, luni avem o noua intalnire cu reprezentantii Agentiei Internationale de Cooperare a Japoniei si speram sa inchidem, in asa fel incat acordul de imprumut sa fie amendat in sensul de a fi folosit pe tronsonul al doilea in proportie de 85% si 15% pe primul tronson. Deci estimam ca in luna iulie vom lansa licitatia si pentru al doilea tronson”, a afirmat sodolescu.

Acesta a apreciat ca lucrarile ar putea fi gata cel mai devreme la sfarsitul anului 2023, daca nu vor exista contestatii. „Nu exista decat un singur termen pentru punerea in functiune, si anume 48 de luni, asta inseamna de cand s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor curg cele 48 de luni, celelalte sectiuni – Infrastructura, Arhitectura, Automatizare, trebuie sa se incadreze in acest grafic de finalizare de 48 de luni – sfarsitul lui 2023, daca nu vor fi contestatii care sunt in afara controlului nostru”, a precizat directorul Metrorex.

Despre data punerii in folosinta a Magistralei 5 (Eroilor – Drumul Taberei), secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea, s-a pronuntat pentru inceputul lunii decembrie a acestui an. „Cu siguranta metroul din Drumul Taberei va fi gata anul acesta, nici nu punem in discutie lucrul acesta. La sfarsitul lunii noiembrie se vor face toate acele probe, iar la inceputul lunii decembrie sa punem si in functiune acel tronson de metrou. A fost acea problema de automatizari, s-a rezolvat si ea, nu a fost o problema din vina constructorului sau a Metrorex, au fost niste contestatii care au durat asa de mult”, a expicat Dragos Titea.