Meteorologii avertizeaza: Vremea caniculara si disconfortul termic continua!

8

Meteorologii avertizeaza ne vom confrunta in continuare cu o vreme caniculara, dar vom avea parte si de furtuni violente.

Loading...

„Putin mai bine o sa fie la mijlocul saptamanii viitoare, pe 26-27 iunie. Mai mult pe la deal, pe la munte vor fi intervale cu instabilitate atmosferica. Joi va fi cel mai cald, temperaturile vor ajunge la 34-35 de grade Celsius, chiar 36-37 de grade in vestul tarii. si in Bucuresti va fi canicula, cu 35 de grade”, a spus Meda Andrei, meteorolog ANM.

„Din cele trei luni ale verii, cea mai instabila e iunie. Dar si in iulie si in august, desi frecventa acestor fenomene scade destul de mult, nu inseamna ca nu vom mai avea intervale dupa-amiaza cu descarcari electrice, cu vijelii puternice, cu grindina. Ploile de pana acum si cele care vor fi vor creste umidtatea in atmosfera si disconfortul termic va fi ridicat”, a mai spus meteorologul, conform Digi24.

LUNI

TARA:
Vremea va fi in general instabila in majoritatea regiunilor, iar in sud-estul si estul tarii se va mentine si calduroasa, cu disconfort termic ridicat. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi perioade in care se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor fi local insemnate, mai ales in regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 33 de grade, cu cele mai ridicate valori in sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse intre 13 si 24 de grade.

BUCURESTI:
Vremea va fi in general instabila, dar si calduroasa in orele amiezii, cand disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales pe parcursul zilei, cand vor fi averse, posibil torentiale, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 30…31 de grade, iar cea minima de 18…20 de grade.

MARTI

TARA:
Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate mai ales dupa-amiaza si noaptea, cand la deal si munte, local in sud si est si izolat in restul teritoriului vor fi perioade cu averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor putea lua aspect de vijelie si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 34 de grade, cu cele mai ridicate valori in est si sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse intre 13 si 25 de grade.

BUCURESTI:
Vremea va fi calduroasa, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi temporar noros si, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade, iar cea minima va fi de 19…20 de grade.

TENDINTA:

MIERCURI – Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara la campie, in vestul si estul teritoriului, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, in special dupa-amiaza si seara, la deal si la munte, pe arii restranse in regiunile sudice si izolat in restul tarii, unde vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, posibil cu aspect de vijelie si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 si 25 de grade.

JOI, VINERI si SAMBATA – Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara la campie, in prima zi a intervalului, apoi se va racori. Vor mai fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice, local si temporar, in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales la deal si la munte, scrie Rtv.net.