Mesajul ultimului militar SUA care a plecat din Afganistan: „O treaba bine facuta, sunt mandru de voi toti”

16

Departamentul american al Apararii a publicat, in noapte de luni spre marti, o fotografie cu generalul-maior Chris Donahue, comandat al diviziei aeriene 82, in timp ce se imbarca intr-un avion C-17 pentru a pleca din Kabul, el fiind ultimul soldat american care a parasit tara.

La ora 23.59, ora Kabulului, ultimul dintre cele cinci avioane C-17 americane a fost ridicat de pe teritoriul afgan. Donahue a trimis un ultim mesaj trupelor sale: „O treaba bine facuta, sunt mandru de voi toti”.

Loading...

Luni, generalul Kenneth „Frank” McKenzie de la US Central Command a declarat reporterilor ca Donahue si insarcinatul cu afaceri Ross Wilson au fost ultimii doi oficiali americani care au plecat din Afganistan.

„In ultimul avion care a plecat au fost generalul Chris Donahue, comandatul diviziei aeriene 82 si comandantul meu important acolo, si a fost insotit de ambasadorul nostru Ross Wilson, asa ca au plecat impreuna”, a spus McKenzie.

Statele Unite au incheiat la miezul noptii misiunea de doua decenii in Afganistan. In ultimele doua saptamani, de cand talibanii au preluat controlul, au fost evacuati din tara 123.000 de oameni, a spus secretarul de stat Antony Blinken.