Mesajul liberalei Violeta Vijulie care a scris ca regina Marii Britanii se imbata zilnic cu vin romanesc pentru longevitate

142

Liberala Violeta Vijulie, fosta şefă a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), a revenit cu explicaţii după postarea virală în care susţinea, pe baza unui fake news, că Regina Marii Britanii bea zilnic câteva pahare de vin românesc.

Pagina sa de Facebook a fost din nou asaltată cu ironii şi comentarii acide, ceea ce a determinat-o pe Violeta Vijulie să o suspende temporar.

Loading...

Potrivit ziare.com, în mesajul postat ulterior, Violeta Vijulie a recunoscut că a căzut pradă unui fake news, însă apoi a început o pledoarie despre cum a fost dintotdeauna o susţinătoare a regilor României.

„Cel mai rău îmi pare că în acest fake a apărut Casa Regală, pentru că eu sunt un susţinător ai Regilor României şi am fost mereu, chiar atunci când nu aveam voie să vorbim despre ei, în anii dinaintea Revoluţiei, sau când erai considerat duşmanul noii democraţii româneşti dacă vorbeai de Rege şi de Casa Regală după Revoluţie. Apoi, când au devenit toţi ‘regalişi’ am scris despre Ei în postările mele, cu decenţă!”, a revenit liberala.

Apoi, Vijulie s-a lansat într-o definire personală a conceptului de fake news şi le-a bătut obrazul celor care au criticat-o la comentarii: „Ceea ce mi se pare foarte trist este că niciunul dintre cei care au pus aici comentarii foarte urâte nu mi-a scris un mesaj în privat să verific încă o dată sursa!”

Violeta Vijulie a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, un text care s-a viralizat rapid şi care a fost aspru penalizat de internauţi. În material, Vijulie susţine că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii consumă zilnic câteva pahare de vin românesc din soiuri precum Cotnari şi Murfatlar pe motiv că acesta poate “prelungi viaţa cu până la 18 de ani şi jumătate”.

„De ani buni regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii bea numai vin românesc fiind pur şi simplu îndrăgostită de acesta. Prima sticlă i-a fost adusă de prinţul Charles acum 16 ani şi de atunci nu mai suportă să pună gura pe vinuri din alte ţări. Elisabeta a ajuns deja la venerabila vârstă de 95 de ani şi este convinsă că una dintre cauzele longevităţii şi a stării sale bune de sănătate este vinul românesc. (…) Vinul românesc are nişte calităţi unice în lume, şi asta în primul rând din cauza solului binecuvântat ce transmite strugurilor nişte energii pozitive nemaiîntâlnite în alte locuri, ce pot prelungi viaţa cu până la 18 de ani şi jumătate”, se arată în textul postat de liberală.

Drept sursă, Vijulie a trecut simplu „net”. Totuşi, iniţial, textul, care este de fapt un pamflet, a fost publicat în 2017 de site-ul de satiră Socialistul.com.